Politie Puyenbroeck controleerde afgelopen week: 14 bestuurders onder invloed

Archiefbeeld.
Politie Gent Archiefbeeld.
De lokale politie van de zone Puyenbroeck heeft afgelopen week op verschillende plekken controles uitgevoerd.  

In Zelzate controleerden ze op het kruispunt van de Assenedesteenweg met de Emiel Caluslaan. 55 bestuurders legden een ademtest af, twee van hen bliezen positief. Een bestuurder testte positief op drugs, het rijbewijs van deze bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken.

In de Reepstraat in Wachtebeke werden 37 bestuurders aan een controle onderworpen, een bestuurder blies alarm. In de Meersstraat werden 32 bestuurders gecontroleerd, twee bestuurders hadden een glaasje te veel op. Er werd ook een bestuurder tegengehouden die geen geldig rijbewijs bezat en een andere die reed terwijl hij een rijverbod had.

In Moerbeke werden 22 bestuurders gecontroleerd ter hoogte van de Koewachtsteenweg. Een van hen blies alarm en twee bestuurders bliezen positief. Er werd ook een bromfietser betrapt die niet geldig verzekerd noch ingeschreven was. Zijn bromfiets werd in beslag genomen.

Tenslotte werden in Lochristi in de Denen ter hoogte van de Pauwstraat 45 chauffeurs gecontroleerd. Een bestuurder blies alarm en maar liefst vier bestuurders bliezen positief. Bij een persoon werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Op de Antwerpsesteenweg controleerde de politie 22 bestuurders, daar bleek niemand onder invloed.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.