Pestboompjes verhuizen van Hoogbouwplein naar tuin ‘Villa Wapiwi’

‘Toer de Frans’ kan daardoor opnieuw op vertrouwde stek plaatsvinden

De pestboompjes verhuisden  van het Hoogbouwplein naar de tuin van Villa Wapiwi.
Kristof Vereecke De pestboompjes verhuisden van het Hoogbouwplein naar de tuin van Villa Wapiwi.
De zogenaamde ‘pestboompjes’ op het Hoogbouwplein verhuisden maandagmiddag van het Hoogbouwplein naar de tuin van ‘Villa Wapiwi’, de gemeentelijke kinderopvang in de Chalmetlaan.

Het vorige gemeentebestuur liet in 2016 bomen planten op het Hoogbouwplein. Uitgerekend op de plek waar Geneeskunde voor het Volk al jaren een grote tent plaatst voor zijn bekende volksfeest ‘Toer de Frans’. “Pestgedrag”, luidde het bij Geneeskunde voor het Volk. Verschillende protestacties en zelfs een reuzenpicknick met honderden mensen konden niet tegenhouden dat de boompjes toch geplant werden. Dus verhuisde de Toer de Frans naar het Groenplein en kregen de boompjes de weinig lovenswaardige bijnaam ‘pestboompjes’. 

Veel belangstelling

Maandag kwam een einde aan de hele historie. De gemeentediensten verplantten de boompjes van het Hoogbouwplein naar de tuin van ‘Villa Wapiwi’, de gemeentelijke kinderopvang in de Chalmetlaan.  Dat gebeurde onder grote belangstelling van de sympathisanten van ‘Toer de Frans’.  Het volksfeest verhuist op zaterdag 22 en zondag 23 juni opnieuw naar zijn vertrouwde stek.  “Bedankt aan iedereen die ons al die jaren bleef steunen om Toer de Frans terug thuis te brengen”, postte dokter voor Geneeskunde voor het Volk en eerste schepen Geert Asman (PVDA) op zijn persoonlijke Facebookpagina. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.