Opgesmukte reuzen Hugo en Eglina stappen vrijdag opnieuw door de Zelzaatse straten

De reuzen Hugo en Eglina zijn volgende week vrijdag eindelijk opnieuw te bewonderen in de Zelzaatse straten.
Kristof Vereecke De reuzen Hugo en Eglina zijn volgende week vrijdag eindelijk opnieuw te bewonderen in de Zelzaatse straten.
Het bekende reuzenechtpaar Hugo en Eglina zal vrijdag 1 maart voor de eerste keer in decennia opnieuw te bewonderen zijn in de Zelzaatste straten. De twee reuzen zullen de traditionele scholenstoet op gang trekken.

“We zijn bijzonder tevreden dat Hugo en Eglina met ons carnaval gaan vieren. Een betere aftrap kunnen we ons niet wensen”, zegt Kevin De Decker van de Zelzaatse Werkgroep Carnaval. “We nodigen dan ook iedereen uit om rond 13 uur naar de Grote Markt te komen voor de start van de stoet.” De Decker verwacht volgende week vrijdag zo’n 360 kinderen. “Een succes. Al blijven we dromen van een echte stoet rond de Grote Markt.” 

1947

Het reuzenpaar dateert uit 1947 en verpersoonlijkt de vroegere bewoners van het oude kasteeltje aan Ter Looverendreef. De twee waren jarenlang de trots van de kanaalgemeente, maar de laatste jaren waren ze er erg slecht aan toe. Het geraamte van beide reuzen viel bijna uit elkaar. Daarom besloot de Zelzaatse cultuurraad vorig jaar een project op te starten om de twee te restaureren. Het resultaat is volgende week vrijdag een eerste keer te bewonderen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.