Ongerustheid over mogelijk verhuis ambulancedienst naar Wachtebeke

Door verhuis zou Moerbeke-Waas sneller bediend kunnen worden

Er is ongerustheid ontstaan rond de mogelijk verhuis van de standplaats van de ambulance in Zelzate.
BELGA Er is ongerustheid ontstaan rond de mogelijk verhuis van de standplaats van de ambulance in Zelzate.
Er is ongerustheid ontstaan rond de mogelijk verhuis van de standplaats van de ambulance van de Caluslaan in Zelzate naar een nieuwe standplaats in de buurt van het OCAS-kruispunt in Wachtebeke.

Door de verhuis zou ook Moerbeke-Waas beter bediend kunnen worden. Een slechte zaak zo vindt een groot deel van de Zelzaatse gemeenteraad. Ook oud-burgemeester Frank Bruggeman (Open VLD) heeft zich altijd verzet tegen een mogelijke verhuis. “Zelzate moet niet boeten voor het verbeteren van de gebrekkige dienstverlening aan Moerbeke”, klinkt zijn motivatie. 

Vrijwillige ambulanciers

Daarnaast leeft ook de ongerustheid rond de toekomst van de vijf vrijwillige ambulanciers uit Zelzate bij een eventuele verhuis. Burgemeester Brent Meuleman (sp.a) beloofde één en ander te onderzoeken en probeerde tegelijkertijd te nuanceren. Zo zou een ambulance in de buurt van het OCAS-kruispunt, toch vlak bij de grens met Zelzate, niet noodzakelijk een slechte zaak zijn. Bij een calamiteit in Zelzate-West zou de ambulance eventueel zelfs sneller ter plaatse zijn dan wanneer de hulp vanuit de stelplaats in Assenede moet komen. Wordt vervolgd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.