OCMW start met sociale kruidenierszaak

“Sociale aspect minstens even belangrijk als winkel zelf”

Het personeel van de nieuwe sociale kruidenierszaak klinkt op de opening.
Kristof Vereecke Het personeel van de nieuwe sociale kruidenierszaak klinkt op de opening.
Het OCMW van Zelzate opent met ‘Ons ’t Winkeltje’ op 6 november een eigen sociale kruidenierszaak. Gezinnen die het financieel moeilijker hebben, kunnen er tegen sterk verminderde prijzen boodschappen doen.

De winkel is ondergebracht in hetzelfde gebouw als het sociaal administratief centrum in de Kleine Landeigendomlaan. “Onze sociale kruidenier wil een wapen zijn in de strijd tegen de kansarmoede in onze gemeente”, zegt OCMW-voorzitter Rik Laureys (CD&V-Vrij Zelzate). “We willen mensen die in kansarmoede leven een stuk waardigheid teruggeven door hen ook de kans te geven op een gewone manier te winkelen. Weliswaar tegen sterk verminderde prijzen. Zo zijn we gemiddeld 15% goedkoper dan in de goedkoopste winkel.”

Ontmoetingsplek

Daarnaast wil de nieuwe sociale kruidenier ook een ontmoetingsplek zijn. “Armoede is vaak meer dan een gebrek aan geld. Leven in armoede is vaak een stressvol en eenzaam bestaan. Hier in deze winkel hopen we mensen een plek te geven waar ze tot rust kunnen komen bij een tas koffie of een luisterend oor vinden. In dat opzicht is het sociale aspect minstens even belangrijk dan de winkel zelf.”

Samenwerken

De winkel opent na de herfstvakantie de deuren en zal op dinsdag open zijn van 13 tot 18 uur en op donderdag van 9.30 tot 11.30 uur. “Bedoeling is om klein te starten, maar op termijn nog uit te breiden. We hopen ook samenwerkingsverbanden te vinden. Zo lijkt het ons logisch dat we op termijn ook samen gaan werken met de voedselbank van vzw Lichtpunt en psychiatrisch centrum Sint-Jan Baptist.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.