Nog geen goedkeuring voor hondenschool in Keyserstraat

Gemeenteraad eist meer duidelijkheid rond investering gemeentebestuur

Het zit Tuur, de bekendste hond van Zelzate en omstreken, niet mee.
Kristof Vereecke Het zit Tuur, de bekendste hond van Zelzate en omstreken, niet mee.
De gemeenteraad vraagt meer duidelijkheid over de oprichting van een nieuwe hondenschool op een stuk braakliggend terrein in de Keyserstraat. Vooral het feit dat de gemeente 15.000 euro mee wil investeren in de school roept bij heel wat gemeenteraadsleden vragen op.

Het zijn barre tijden voor hondenliefhebbers in Zelzate. Twee hondvriendelijke initiatieven werden door de gemeenteraad on hold gezet. Eerst was er de hondenweide aan de Vredekaai die volgens sommigen te veel op een politieke stunt leek en niet over een uitbatingsvergunning beschikte. Nu is er de aanvraag om een nieuwe hondenschool te openen op een stuk braakliggend terrein aan De Keyserstraat. 

Daar was jaren geleden al een hondenclub actief. De vzw HATI hoopte er begin 2019 te starten met een nieuwe club. Het schepencollege engageerde zich zelfs om 15.000 euro te investeren om de kantine van de voormalige club op te knappen. Dat was echter buiten de gemeenteraad gerekend. Een aantal gemeenteraadsleden stelt zich vragen bij de investering. Bovendien kon niemand duidelijkheid geven over wie de mysterieuze vzw HATI precies is. Daarom werd het punt verdaagd naar een volgende zitting. 

Ook de losloopweide aan de Vredekaai is nog steeds niet open omdat er geen uitbatingsvergunning is. Gelukkig is er wel nog ‘Wandelen met Tuur’, een evenement waarbij hondenliefhebbers op geregelde tijdstippen in groep gaan wandelen met op kop de bekende Zelzaatse poedel Tuur. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.