Nieuwe plannen bib doen watertanden

Tweede renovatiegolf weldra uit de startblokken

De plannen voor de renovatie van de bib doen nu al watertanden.
Kristof Vereecke De plannen voor de renovatie van de bib doen nu al watertanden.
De bib van Zelzate vierde afgelopen weekend feest naar aanleiding van een geslaagde renovatie. Maar het werk is nog niet af, tijdens een tweede fase maken de leerlingen houtbewerking van het Koninklijk Atheneum werk van een nieuwe leeshuis en balie voor de bib.

Afgelopen weekend konden de bezoekers van de bib een eerste kennismaken met het ontwerp van Nuna Desmet. “Het doet echt watertanden”, zegt Vivien De Baets van de beheerraad van de bib. “Alle bezoekers zijn razend enthousiast.” Ook bibliothecaris Steven Tanghe ziet het volledig zitten. “Bedoeling is om van deze bib een echte ontmoetingsplaats te maken. Met de plannen die nu voorliggen zal dat zeker het geval zijn.” De voorbereidingen voor het tweede gedeelte van de renovatie zijn ondertussen al volop gestart. “Bedoeling is om zo snel mogelijk te starten met werken voor de tweede renovatiegolf. Op die manier kunnen we op een geslaagde manier de twintigste verjaardag van onze geliefde bibliotheek vieren.” 

De Zelzaatse bib moet een echte ontmoetingsplek worden.
Kristof Vereecke De Zelzaatse bib moet een echte ontmoetingsplek worden.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.