Nederlander (38) riskeert 2 jaar cel voor poging tot verkrachting

Ondersteunend beeld: de rechtbank in Gent.
Wannes Nimmegeers Ondersteunend beeld: de rechtbank in Gent.
Een Nederlander uit Zelzate riskeert een celstraf van 2 jaar nadat hij een vrouw zou hebben aangerand in zijn wagen. De beklaagde ontkent dat stellig én zegt dat de vrouw hem wou verleiden.

De dertiger riskeert een veroordeling voor poging tot verkrachting en aanranding. Volgens de burgerlijke partij trok de vrouw er ‘s nachts op uit met de beklaagde in z’n wagen. Hij zou pornografische materiaal hebben afgespeeld op zijn smartphone en haar hebben misbruikt. “Na een lange nachtelijke rit liet hij haar uiteindelijk achter”, stelt de advocaat van de burgerlijke partij.

De man ontkende het verhaal van de vrouw tijdens zijn verhoor bij de politie, en later ook bij de onderzoeksrechter. Op het lichaam van de vrouw werden DNA-sporen van de beklaagde aangetroffen op haar bovenlichaam en op haar dijbeen. “Dan keerde hij zijn kar, en verklaarde hij dat zij hem wou verleiden”, stelt het parket.

Volgens de verdediging was het de vrouw die aanstalten maakte. “Zij heeft haar bovenlijf ontbloot, en vroeg aan mijn cliënt om op haar te spuwen. Hierdoor werden zijn DNA-sporen op haar lichaam gevonden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.