Na overlast op Groenplein: “De veiligheidscamera’s draaien op volle toeren”

Zowel aan het gemeentehuis als de kerk hangt  een veiligheidscamera.
Kristof Vereecke Zowel aan het gemeentehuis als de kerk hangt een veiligheidscamera.
De nieuwe veiligheidscamera’s die door het vorige gemeentebestuur geïnstalleerd werden, draaien op volle toeren. Dat antwoordde burgemeester Brent Meuleman (sp.a) na een vraag tijdens vorige gemeenteraad.

De vraag kwam er naar aanleiding van de recente heisa rond de vermeende problemen met hangjongeren op het Groenplein. “Werken die camera’s wel?”, vroeg raadslid Filip Bruggheman (ex-Open Vld) zich luidop af. “Zo niet wordt het tijd om camera onder de luifel terug aan te sluiten. Daders moeten gestraft worden. Sommige mensen durven ’s avonds niet meer buiten komen.” Burgemeester Brent Meuleman verzekerde dat alle veiligheidscamera’s werken. “In het begin waren er wat problemen, maar ondertussen draaien alle veiligheidscamera’s.” 

Zelzate telt momenteel vijf veiligheidscamera’s: aan de Sint-Laurenskerk, het gemeentehuis, aan de inrit van Klein Rusland en aan het Pierets De Colvenaerplein. Een investering van 75.000 euro. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.