Muziekschool Ars Musica viert twintigste verjaardag met eigen festival

“Tonen wat we in onze mars hebben”

 Lieve Willems en Dominiek Reynaert vieren twintig jaar Ars Musica met hun eigen festival.
JVK Lieve Willems en Dominiek Reynaert vieren twintig jaar Ars Musica met hun eigen festival.
Op 3,4 en 5 mei organiseert muziekschool Ars Musica zijn eigen festival op het kasteeldomein van Wippelgem. Twintig jaar geleden startten Dominiek Reynaert en Lieve Willems hun eigen muziekschool in een klein pand langs de Assenedesteenweg in Zelzate, vandaag telt de school meer dan 850 leerlingen en drie vestigingen. “Tijd om te tonen wat we kunnen!”, besluiten de twee.

The Voice Kids-winnaar Jens Dolleslagers, The Voice-finalist Sebastiaan Carron, coversensatie La Folie Jolie, cabaretduo Het Verloren Akkoord,…zelfs Zelzaats burgemeester Brent Meuleman leerde het vak bij Ars Musica. 

Geweldige rit

“Maar dat is eigenlijk nog maar het tipje van de ijsberg”, zegt Dominiek Reynaert. “Heel veel van onze leerlingen studeerden af aan de vele conservatoriums die ons land rijk is of zitten ondertussen in het professionele circuit. De afgelopen twintig jaar waren echt een geweldige rit. Wat startte in een klein muzieklokaaltje langs de Assenedesteenweg is uitgegroeid tot een muziekschool van 850 leerlingen. Het was niet evident, maar door ons zelf te blijven uitdagen en heruitvinden staan we vandaag waar we staan. Ongelofelijk als je er goed over nadenkt. Dat willen we dan ook vieren.”

Lang brainstormen

Alleen is dat niet zo evident. “Na lang brainstormen leek het ons een goed idee om een eigen festival te organiseren. Op die manier kunnen we echt alles tonen wat we in onze mars hebben. Zowel op als naast het podium. Bovendien is dit het ideale moment om zowel ons aanstormend talent als onze gevestigde waarden een podium te geven”, weten Dominiek en Lieve.

Op 3, 4 en 5 mei is het zover op het kasteeldomein in Wippelgem. “Het wordt een mengelmoes van alles. “Van klassiek, over klezmer tot hippe dj-sets.” Meer info en tickets via www.arsmusicafest.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.