Leerlingen elektriciteit Sint-Laurens bouwen zonnewagen

Vehikel wordt vrijdag voorgesteld aan het grote publiek tijdens opendeur

De leerlingen van het zesde elektriciteit van Sint-Laurens bij hun zonnewagen.
Kristof Vereecke De leerlingen van het zesde elektriciteit van Sint-Laurens bij hun zonnewagen.
De zesdejaars elektriciteit van Sint-Laurens Secundair Onderwijs Zelzate - Wachtebeke hebben een zonnewagen gebouwd. Komende vrijdag stellen ze hun vehikel voor aan het grote publiek tijdens een opendeuravond van de school.

“Het idee komt van leerlingen Arne en Matthias”, vertelt persverantwoordelijke Ruben Beke. “Ze bouwden een oude gocart om tot zonnewagen. Een zonnepaneel vormt het dak en een batterij slaat alle energie op. Door actief in te zetten op dit soort projecten willen we als school onze leerlingen bewust maken van de invloed en de evolutie van hernieuwbare en groene energie.”

Weddenschap

Voor de leerlingen is het project ook gewoon dikke fun. “We gingen een weddenschap aan met onze leerkracht om met onze zonnewagen tot aan psychiatrisch centrum Sint-Jan Baptist te rijden. We hebben het volste vertrouwen dat dit gaat lukken zonder te hoeven stoppen. Wat de tegenprestatie van de leerkracht dan zal zijn, blijft ook voor ons een groot mysterie”, lacht Matthias.

Opendeur

De zonnewagen wordt aanstaande vrijdag voorgesteld aan het grote publiek tijdens de opendeur van de school. Iedereen is welkom om de zonnewagen te komen bewonderen tussen 18 en 21.30 uur in de Patronagestraat 51 in Zelzate.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.