KVV Zelzate roept gemeentebestuur in open brief aan voetbalouders op om werk te maken van nieuw jeugdcomplex

“Het kan niet bij constructieve gesprekken blijven”

Het huidige B-complex van voetbalclub KVV Zelzate straalt alles behalve nationaal voetbal uit
Kristof Vereecke Het huidige B-complex van voetbalclub KVV Zelzate straalt alles behalve nationaal voetbal uit
In een open brief aan de voetbalouders van KVV Zelzate roept het bestuur van de voetbalclub het gemeentebestuur op om werk te maken van een nieuw jeugdcomplex. De reden van de brief zijn nieuwe problemen met de boiler in de kleedkamers waardoor er koud water uit de douchekraan komt na de training.

KVV Zelzate boert goed. De groen-witten staan momenteel fier aan de leiding in derde amateur en de club telt honderden jeugdspelers. Wie de accommodatie van KVV ziet, zou niet vermoeden dat er wekelijks nationaal voetbal gespeeld wordt. Het gemeentebestuur koestert nochtans al jaren plannen voor een nieuw voetbalcomplex op de zogenaamde Zelzate Zuid-site. Volgens KVV Zelzate komt er maar geen schot in de zaak. Nieuwe problemen met de boiler in de kleedkamers van het B-complex lijken nu de spreekwoordelijke druppel te zijn. In een open brief aan de voetbalouders roept de club het gemeentebestuur op om werk te maken van een nieuw jeugdcomplex. “Het B-complex is eigendom van de gemeente, maar toch ontlopen we als club onze verantwoordelijkheid niet en investeerden we vorig jaar in een nieuwe boiler. Recent nog hebben we ook de tweede boiler gereviseerd. Het kostenplaatje voor onze club loopt ondertussen op tot 10.000 euro. We zijn meer dan ooit vragende partij voor een nieuw complex. Een dossier dat al meer dan vijf jaar loopt”, klinkt het. 

Verkaveling 

Schepen van Sport Luc Van Waesberge (sp.a) begrijpt de verzuchtingen van KVV. “Ook wij willen met dit dossier landen. Alleen zijn we afhankelijk van bouwgroep Huyzentruyt die zijn plannen voor de verkaveling op het bestaande B-complex moet kenbaar maken. Iedereen weet wat onze visie is, nu is het aan hen. Zonder die plannen kunnen we ook niet starten met de ontwikkeling van de nieuw recreatiesite op Zelzate-Zuid. Beide dossiers zijn met elkaar verbonden. Vorige week hebben we nog een brief geschreven om duidelijkheid te scheppen in het dossier. Hopelijk komt die er ook snel “We begrijpen dat het nieuwe bestuur zich moet inwerken, maar er mag stilaan schot in de zaak komen. Het kan niet blijven bij constructieve gesprekken”, besluiten ze bij KVV Zelzate. Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

Ondertussen kwam er ook een officiële reactie van de toekomstcoalitie. “Het gemeentebestuur heeft kennis genomen van de communicatie die KVV naar haar aangesloten leden heeft uitgestuurd en erkent dat de accommodatie op het B-complex, die kosteloos ter beschikking wordt gesteld, verouderd is. Het vorige bestuur heeft besloten niet te investeren in de renovatie van de site, maar te gaan voor de realisatie van een nieuw sportcomplex in het koppelingsgebied Zelzate-Zuid. Momenteel voeren wij onderhandelingen met de ontwikkelaar van het sportcomplex. Dit vraagt tijd, zeker omdat aan de bouw van dit sportcomplex een tweede belangrijk project is gekoppeld, namelijk het bouwen van nieuwe woningen op het huidige B-complex. Het gemeentebestuur wil met haar woonvisie een antwoord bieden op de grote noden en uitdagingen die onze gemeente kent en heeft daarom cvba Wonen als partner bij het dossier betrokken. Wij hopen tot een goed en kwaliteitsvol resultaat te kunnen komen. Het doel moet zijn om in onze gemeente én betaalbaar te kunnen wonen én kwalitatief te kunnen sporten of ontspannen. We zijn ons bewust van de noden die er zijn op het huidige B-complex. Bovenop het ter beschikking stellen van de accommodatie en de jaarlijkse gemeentelijke toelage aan de club, werd door het gemeentebestuur recentelijk nog een extra inspanning geleverd om een nieuwe boiler voor te club te kunnen betoelagen. Als de club hier bovenop nog verdere financiële inspanningen van het gemeentebestuur verwacht, zullen overleg en transparantie in de organisatorische en financiële keuzes van de club noodzakelijk zijn. Het gemeentebestuur kiest er voor te investeren in mensen. Ontspanning en vrije tijd zijn belangrijke pilaren in het beleid van de toekomstcoalitie. In het toekomstige sport-, cultuur- en jeugdbeleid worden vele honderden euro’s uitgetrokken. Dat beleid moet zo breed mogelijk gaan en zoveel mogelijk initiatieven ondersteunen. Voor de toekomstcoalitie is élke club of verenigingen belangrijk. Of die nu tien of honderd leden heeft, in competitie of louter recreatief verband actief is. Of die nu talentvolle topsporters of liefhebbende amateurs laat genieten van hun passie. Elke sporter telt. Elke cultuurliefhebber telt. Elke jongere telt. Daarom wordt binnen de beperkte financiële mogelijkheden die er zijn naar oplossingen gezocht om onze ondersteunende rol zo goed mogelijk op te kunnen nemen.”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • willem merken

    Kakelen of eieren leggen, het zal bij het eerste blijven.

  • Bert Van Vaerenbergh

    Zou het kunnen dat deze ploeg wat boven haar stand speelt dank zij invloeden binnen de KBVB en de scheidsrechters, ex-burgemeester...

  • Marc Pauwels

    Een defecte boiler repareer of vervang je toch gewoon.... dat kan nu toch niet buitensporig veel kosten.