Koperdief gevat in Zelzate: gelinkt aan minstens 12 feiten in de regio

Callemansputte in Zelzate.
Google Maps Callemansputte in Zelzate.
In de Callemansputte in Zelzate werd een verdachte man opgemerkt zaterdagnamiddag rond 15.30 uur.  De man kwam uit een leegstaande woning met koperen leidingen. Een alerte burger verwittigde de politie die de 34-jarige man konden oppakken.

De politie van Assenede-Evergem had in de weken voordien reeds meerdere meldingen ontvangen van koperdiefstallen in woningen in Doornzele, Kerkbrugge en Evergem en had deze feiten ook gesignaleerd aan de andere politiezones. Na verder onderzoek konden ze inmiddels een twaalftal feiten van koper- en metaaldiefstallen linken aan deze verdachte. Van nog andere feiten, onder andere in Melle en Gentbrugge, wordt nog onderzocht of de verdachte hiervoor in aanmerking komt.

De verdachte, die zich verplaatste met een fiets met een aanhangwagentje, viseerde vooral leegstaande woningen of woningen in renovatie om koperen leidingen uit te verwijderen en mee te nemen. Het koper bood hij dan aan bij een schroothandelaar.

De verdachte werd zondag op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. De onderzoeksrechter heeft de verdachte aangehouden. De raadkamer in Gent bevestigde zijn aanhouding.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.