Klimaatschepen roept Zelzatenaren op mee te gaan naar Klimaatmars

“We begrijpen de ongerustheid van de mensen”

Steven De Vuyst (PVDA) samen met partijgenoot Raoul Hedebouw op één van de marsen van de klimaatspijbelaars.
Kristof Vereecke Steven De Vuyst (PVDA) samen met partijgenoot Raoul Hedebouw op één van de marsen van de klimaatspijbelaars.
Kersvers klimaatschepen Steven De Vuyst (PVDA) roept alle Zelzatenaren op mee te gaan naar Brussel op zondag 27 januari voor de grote klimaatbetoging. 

De Vuyst: “Er is dringend nood aan een krachtdadig klimaatplan om de klimaatopwarming onder de 1,5 graad te houden. Eerder weigerde federaal minister van Leefmilieu Christine Marghem om 2 EU-richtlijnen voor meer energie-efficiëntie goed te keuren, net na de grote klimaatmars van 2 december. Hierop reageerden scholieren met wekelijks groeiende spijbelacties. Wij begrijpen de ongerustheid van de jonge generatie, want zij zal de gevolgen ondervinden als er nu geen ernstige maatregelen komen. Ik zal namens alle Zelzatenaren meestappen in de klimaatmars, als schepen van klimaat, om de vraag naar een ambitieus klimaatplan te ondersteunen. Wie samen met mij wil opstappen, kan mij contacteren om te carpoolen naar het station in Gent”.

Wie mee wil met Steven De Vuyst, kan om 11 uur vertrekken aan het Groenplein 17. De Vuyst neemt om 12.03 uur de trein vanuit Gent richting Brussel-Noord. Daar wordt om 13 uur verzameld.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • MARC BRUGGEMAN

    Dat ze er eerst maar voor zorgen dat de speelplaats op school er netjes bij liggen, snap je