Inwoners willen bloemenweide 'Give it Back' redden

Heel wat Zelzatenaren willen spontaan geld storten om het bloementapijt dat de vzw Give it Back op 11 november ging aanplanten in het gemeentepark te redden. De vzw wilde de plannen voor de aanleg een jaartje uitstellen na de tegenvallende financiële resultaten van het Romeins weekend.


Het was bekende Zelzatenaar Jonas Wielandt die de vzw Give it Back vorig jaar lanceerde. Via de vzw wil hij zich inzetten voor de dieren en de natuur in en rond Zelzate. Normaal was het de bedoeling dat de nieuwe vzw met de opbrengst van het recent georganiseerde Romeins weekend zo'n 5.000 bloembollen de grond in zou steken in het gemeentepark om op die manier de bijen een duwtje in de rug te geven en tegelijkertijd de koude voorjaarsmaanden te kleuren.


Spijtig genoeg valt de opbrengst van het Romeins weekend, dat in Zelzate als heel erg aangenaam en positief werd ervaren, zwaar tegen. Daarom opperde de vzw om de bloemenbollenactie een jaar uit te stellen. "We hebben nog zo'n 700 euro nodig en dat is toch veel geld voor een jonge vzw", klinkt het.


Op sociale media regende het ondertussen berichten van mensen die alsnog willen steunen en spontaan aanboden om 10 euro te storten voor het project. Mensen die ook willen dat er een bloemenweide komt, kunnen storten op het rekeningnummer BE89 0017 8125 8385. De vzw hoopt zich nu aan te kunnen sluiten bij de grote bloembollenactie van de gemeente op 19 november. (KVZ)