Hondenlosloopweide Vredekaai heropent dan toch niet op verkiezingsdag

"We wachten gemeenteraad af"

De losloopweide aan de Vredekaai heropent dan toch niet op 14 oktober de deuren.
Kristof Vereecke De losloopweide aan de Vredekaai heropent dan toch niet op 14 oktober de deuren.
De losloopweide aan de Vredekaai, die eind september na amper één dag alweer de deur moest sluiten vanwege onduidelijkheid rond het gebruikersreglement en de achterliggende vzw, heropent komende zondag dan toch niet opnieuw de deuren.

Dat kondigde initiatiefnemer Marcel Haelman zelf aan.  De afgelopen weken nam Marcel Haelman de tijd om klaarheid te scheppen. “Ik snap dat er onduidelijkheden waren”, zegt Haelman. “Ik heb mij dan ook altijd neergelegd bij de beslissing van de raad. Ondertussen hebben we aangetoond dat ‘Dierenwelzijn Zelzate’ wel degelijk over een open en doorzichtige structuur beschikt met eigen boekhouding en verzekering. Bovendien werken we nauw samen met psychiatrisch centrum Sint-Jan Baptist en Gaia.” 

Volgens Haelman was de toestemming van de gemeenteraad zelfs niet nodig. “De Vredekaai is eigendom van de Afdeling Maritieme Toegangen. Zij dienen de toestemming te verlenen. Ook dat is nu in orde”, verzekerde hij. Normaal wilde Haelman de nieuwe losloopweide komende zondag heropenen, maar hij ziet nu van dat plan af. "De algemeen directeur van de gemeente adviseert ons toch de beslissing van de gemeenteraad af te wachten. Iets wat we gaan doen." 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.