Herstel Westkade lijkt processie van Echternach te worden

Tijdelijke verkeersmaatregelen moeten sluipverkeer ontmoedigen

De Westkade in Sas van Gent is al een tijdje afgesloten door stabiliteitsproblemen.
Kristof Vereecke De Westkade in Sas van Gent is al een tijdje afgesloten door stabiliteitsproblemen.
Het herstel van de Westkade tussen Sas van Gent en Zelzate lijkt een processie van Echternach te worden. Nadat de kade langs het kanaal Gent-Terneuzen eind februari werd afgesloten wegens serieuze stabiliteitsproblemen, lijkt nog steeds geen oplossing in zicht.

Dit tot grote frustratie van de gemeente Terneuzen en de inwoners van Sas van Gent. De Westkade is de levensader van Sas van Gent en de enige rechtstreekse verbinding met Sas van Gent. “Er zijn wel al voorstellen gedaan om de kade te stabiliseren, maar daar blijft het helaas bij. Het wordt tijd om knopen door te hakken en een planning op te maken”, klinkt het bij de gemeente Terneuzen.

Tonnagebeperking

Ondertussen werden in de Poeldijkstraat tussen Zelzate en Sas van Gent tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd om het sluipverkeer tegen te gaan. Zo geldt er voortaan een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur en een tonnagebeperking voor voertuigen boven 7,5 ton. De Nederlandse bussen van Connexxion worden vervangen door kleinere exemplaren op de route langs de Poeldijkstraat. Op die manier hoopt de gemeente Terneuzen de overlast voor de buurt te beperken zolang er geen definitieve oplossing is voor de Westkade.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.