Handelaars Sas van Gent starten petitie tegen afsluiten Westkade: “De leefbaarheid van Sas komt in het gedrang”

De Westkade is al sinds 28 februari dicht voor alle verkeer.
Kristof Vereecke De Westkade is al sinds 28 februari dicht voor alle verkeer.
De Westkade, de verbinding tussen Sas van Gent en Zelzate, is al sinds 28 februari dicht voor alle verkeer. De kade is zo zwaar aangetast dat ze dreigt weg te zakken in het kanaal Gent-Terneuzen. Het afsluiten zorgt voor heel veel hinder voor de handelaars in Sas van Gent. Die starten met een petitie om de verantwoordelijken op hun plichten te wijzen.

De Westkade, die het Nederlandse Sas van Gent met Zelzate verbindt, blijft zeker nog tot het najaar van 2020 dicht. Een doorn in het oog van de Sasse middenstand die het omzetcijfers elke maand ziet dalen. Daarom starten ze nu met een petitie. “De leefbaarheid van Sas van Gent komt serieus in het gedrang”, klinkt het in een open brief. “De afsluiting heeft zijn eerste slachtoffer al geëist. Als de omstandigheden nog veel langer blijven duren, moeten we ons afvragen hoeveel winkeliers hun bedrijf op korte termijn zullen moeten beëindigen.”

Aandacht

De winkeliers stellen wel niemand met de vinger te willen wijzen. “We zoeken geen schuldige aan de lange afsluiting. We willen de nodige aandacht, informatie en actie omtrent de hele situatie. Met een handtekeningenactie willen wij de nodige aandacht van de verantwoordelijke partijen vragen.” De petitie is bij de Sasse winkeliers en horecazaken te ondertekenen. Ze willen de petitie overhandigen tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in Terneuzen.

De herstelwerken in Sas van Gent moeten 7,5 miljoen euro kosten. 850.000 euro daarvan wordt betaald door de gemeente Terneuzen. Rosier is opdrachtgever van de werken die zeker 12 maanden zullen duren. Zo moet de 210 meter lange kade eerst gesloopt worden en dan pas heraangelegd.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Michel Schoolmeesters

    Wat is de "reden" waarom er nog niet gestart is met de werken....onbegrijpelijk !!