Gratis met de boot van Zelzate naar 1 mei-markt in Sas van Gent

De Westkade in Sas van Gent is al een tijdje afgesloten door stabiliteitsproblemen.
Kristof Vereecke De Westkade in Sas van Gent is al een tijdje afgesloten door stabiliteitsproblemen.
Op 1 mei kan je gratis met de boot van Zelzate naar Sas van Gent. Op die manier willen ze in het Nederlandse grensdorpje Belgen naar hun populaire 1 mei-markt lokken. Sas van Gent is door het afsluiten van de onstabiele Westkade momenteel enkel te bereiken via een serieuze omweg.

1 mei staat in het Nederlandse Sas van Gent al sinds jaar en dag synoniem met 1 mei-markt. De markt is erg populair bij Belgen die er hun feestdag spenderen. Door het afsluiten van de Westkade is Sas van Gent momenteel moeilijker bereikbaar vanuit Zelzate en dus vrezen ze in Sas van Gent minder Belgen te mogen verwelkomen. Maar dat is buiten het creatieve ondernemerschap van de Nederlanders gerekend. Enkele handelaars leggen samen met de stadsraad een gratis pendelboot in. Van 12 tot 20 uur kan je met de boot varen over het kanaal Gent-Terneuzen tussen de grens in Zelzate-West en het centrum van Sas van Gent. “De boot vertrekt aan het vroegere douanekantoor. We hopen die dag te tonen dat het de moeite loont om naar Sas te komen. Ook na 1 mei en ondanks het afsluiten van de Westkade.” Voorlopig gaat het om een eenmalig initiatief, maar de Sasse handelaars denken ook na over andere acties, zoals een kleine pendelbus. 

Naast de 1 mei-markt kan je komende woensdag in Sas van Gent ook kennismaken met de nieuwe versmarkt ‘Markt 4’ die in de historische Cuyperskerk werd ondergebracht.  Naast een versmarkt is er ook een sociaal restaurant en een sfeervolle koffie- en theebar. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.