Gewapende overval op Carrefour: dader vlucht te voet weg met buit, maar wordt snel gevat

De winkel ging kort na de overval alweer open.
Wouter Spillebeen De winkel ging kort na de overval alweer open.
Een gewapende overvaller die dinsdagvoormiddag sigaretten en geld buitmaakte in de Carrefour Express op de Grote Markt in Zelzate, is gevat. De winkel ging snel weer open.

De overvaller kwam binnen in de winkel met een pistool in de hand. Daarmee bedreigde hij de kassierster. “Hij richtte het op de vrouw achter de kassa”, duidt het parket Oost-Vlaanderen. “Het pistool bleek achteraf niet echt te zijn, maar het was niet van een echt te onderscheiden.” De overvaller graaide geld uit de kassa en nam sigaretten mee. Er vielen geen gewonden, maar de bedreigde winkelmedewerkers zijn wel onder de indruk van het gebeuren.

Daarna vluchtte de dader te voet weg. “Onze diensten waren na de oproep snel ter plaatse”, klinkt het bij politiezone Puyenbroeck, die een intensieve zoekactie naar de dader opstartte in samenwerking met de Federale Scheepvaartpolitie. “We hebben meteen uitgebreid gepatrouilleerd in de omgeving en op basis van de beschrijving hebben we de dader gevat. Een deel van de buit is al gerecupereerd.” De jongeman werd opgemerkt door de politie en probeerde nog het hazenpad te kiezen, maar hij werd op de openbare weg gearresteerd ter hoogte van de Havenlaan, een straat verder.

Het parket werd op de hoogte gesteld en werd belast met het verdere onderzoek. De opgepakte verdachte is een minderjarige, een 17-jarige Nederlander. “Hij zal op vraag van het parket voor de jeugdrechter in Gent geleid worden”, aldus het parket. Kort na de overval was de winkel alweer open.