Gemeenteraad op laatste werkdag van het jaar is een beetje zoals kerstvoetbal: veel volk in de tribunes

De raadzaal van het gemeentehuis zit momenteel afgeladen vol.
Kristof Vereecke De raadzaal van het gemeentehuis zit momenteel afgeladen vol.
Een gemeenteraad op de laatste werkdag van het jaar is een beetje zoals kerstvoetbal: een uitgelaten sfeer en veel volk in de tribunes. Zeker als de meest linkse coalitie van Vlaanderen zijn begroting wil goedkeuren.

Het gemeentehuis van Zelzate zit momenteel dan ook goed vol voor de laatste gemeenteraad van het jaar. Zowel voor als tegenstanders van het nieuwe meerjarenplan hebben hun supporters uitgenodigd. Een oproep die duidelijk niet in dovemansoren viel. “Dit is de belangrijkste zitting in een periode van zes jaar”, opende gemeenteraadsvoorzitter Dirk Goemaere (PVDA) zonet wat belooft een marathonzitting te worden. “Vandaag beslissen we over het meerjarenplan 2020-2025. Er is vele maanden aan gewerkt door de toekomstcoalitie.” De gemeenteraad wordt ook live gestreamd op Facebook door zowel PVDA als Open VLD. Toeval of niet: de camera van PVDA staat opgesteld in de uiterst linkse hoek van de raadzaal, die van Open VLD in de rechtse hoek. Benieuwd wie de meeste kijkers naar zijn Facebookpagina weet te lokken. Het beloven nog vijf boeiende jaren te worden. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Van Bassevelde

    Zelzate , geweldig !