Gemeente zoekt oplossing voor hondenschool in Zelzate-West

Natuurgebied Het Rood krijgt een loopzone voor honden.
RV Natuurgebied Het Rood krijgt een loopzone voor honden.
De gemeente Zelzate is naar eigen zeggen naarstig op zoek naar een oplossing voor hondenschool vzw Hati. Die hondenschool wil zich vestigen op een terrein van een voormalige hondenschool in de buurt van het Groenplein, maar de kantine is volgens een brandweerrapport allesbehalve geschikt.

Het was ex-burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) die tijdens de gemeenteraad vroeg naar de stand van zaken in het dossier. “Het vorige bestuur was bezig met een oplossing te zoeken voor die mensen. Wat is de stand van zaken?” Schepen van Dierenwelzijn Isabel Dellaert had slecht nieuws: “Er zijn problemen met het gebouw op het terrein. De stabiliteit is slecht, het bevat asbest en is brandgevaarlijk. Afbreken lijkt volgens onze architect de enige oplossing. Uiteraard willen we de grond ter beschikking stellen, maar het gebouw moet eerst gesloopt worden.” 

Container(s)

Bruggeman stelde daarop voor een container of twee te huren, maar daarop ging de meerderheid niet in. “We zijn aan het bekijken of we één van de containers van het jeugdopbouwwerk niet kunnen hergebruiken. Het zou van onbehoorlijk bestuur getuigen als we nu al op de feiten vooruit lopen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Inne Verelst

    "Het zou van onbehoorlijk bestuur getuigen als we nu al op de feiten vooruit lopen.” Maar de heren van het gemeente bestuur vergeten dat de herfst er is en de winter op komst is. Dat de leden niet gaan staan springen om na een training nog verder in de koude te staan. De oplossing dring zich aan, de leden die het koud krijgen gaan weg, geen leden, geen club.