Ex-dj van Eddy Wally kruipt in de huid van ‘The Voice of Europe'

“Eddy zou dit geweldig vinden”

Jurgen Claeys kruipt in de huid van de enige echte Eddy Wally. Buikspreker Steven en Stanneke trappen de voorzetten tijdens hun nieuwe Eddy Wally-show.
Kristof Vereecke Jurgen Claeys kruipt in de huid van de enige echte Eddy Wally. Buikspreker Steven en Stanneke trappen de voorzetten tijdens hun nieuwe Eddy Wally-show.
Jurgen Claeys (48) trekt binnenkort met buikspreker Steven Maes (41) het land rond als de enige echte Eddy Wally-imitator. De twee waren jarenlang ‘compagnons de route’ van The Voice of Europe. “Niemand kent hem beter dan wij. Dit is het ultieme eerbetoon aan de man die jarenlang ons leven kleurde.” Dochter Marina is alvast fan van de nieuwe Eddy Wally-imitator en zijn buiksprekende sidekick

Steven Maes (41) en Jurgen Claeys (48) leerden elkaar kennen in Paris-Las Vegas, de legendarische feestzaal van Eddy Wally in de Ertveldse Achterstraat. “Ik deed er meer dan zestien jaar het decor, licht en geluid”, zegt Jurgen Claeys, ondertussen beter bekend als dj Jurgen. “Ik leerde er dankzij Eddy Wally de stiel.”

Radio Artevelde

Steven Maes was in die jaren nog een jonge snaak. “Mijn doopmeter was een enorme fan van Eddy. Ik heb als kind uren gesleten in die zaal. Later raakte ik bevriend met Jurgen en hadden we onze eigen radioshow bij Radio Artevelde.” Steven was ook jarenlang de vaste limochauffeur van Eddy Wally. Op de begrafenis van The Voice reed hij vooraan in de rouwstoet met de familie Wally op de achterbank.

Chemie

Steven en Jurgen kwamen elkaar recent toevallig tegen tijdens een optreden op het Groenplein in Zelzate. “Ik deed er het licht en geluid. Steven kwam er buikspreken met zijn buikspreekpop Stanneke”, vertelt Jurgen. “In de backstage klikte het meteen zoals vroeger. Ik heb mij altijd op mijn gemak gevoeld bij Jurgen. We kregen plots het idee om die middag samen iets te doen op het podium”, zegt Steven. “Jurgen vertelde dat hij al eens een Eddy Wally-imitatie deed en dat de mensen dat leuk vonden. Ik stelde voor dat Stanneke hem zou aankondigen. Eenmaal op het podium ontstond een bijzondere chemie. Alsof we nooit iets anders gedaan hadden.”

Zelfde tongval

Ondertussen hebben de twee een eigen show klaar. “Stanneke trapt de voorzetten en Jurgen rond ze af als de enige echte Eddy Wally. Zijn imitatie is echt schrikbarend goed. De looks, de maniertjes, het dialect,…. Alles klopt”, weet Steven. “Ik ben net als Eddy van Ertvelde. We hebben dezelfde tongval. Daarnaast zag ik hem jaren bezig vanop de eerste rij. Ik ken al zijn bewegingen, zijn kleine maniertjes,…. Ik ken bovendien ook de gewone Eddy van naast het podium. Niemand kent hem beter dan wij.”

Marina

De eerste reacties op de nieuwe Eddy Wally-imitator en zijn sidekick zijn goed. “Marina heeft ons haar zegen gegeven. Ze vindt het geweldig”, weet Jurgen. “We doen dit uit respect voor Eddy. Hij heeft ons hele leven gekleurd. Op één of andere manier heb ik soms het gevoel dat hij ons terug samenbracht. Eddy zou dit geweldig vinden”, besluit Steven.

Mensen die de nieuwe act willen boeken kunnen terecht op 0495 64 19 67, dj.jurgen@skynet.be of de facebookpagina Dj Jurgen Entertainment. Ook op de facebookpagina van ‘Steven Buikspreker’ vind je meer info. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Angelo De vie

  Eddy zei meet dan "geweldig" hoor, amai...

 • Geert Hebbrecht

  Schaamtelijk. Eddy was echt en dit is fake. Stop ermee!

 • Lutgarde Auwerx

  Alez zeg kom ik u hier ook al tegen in mijn favoriete krant, geweldig !

 • bruno dirinck

  er ook wel goed geld met te verdienen zijn .

 • Steven Maes

  Geweldig!