Dringend oplapwerk wegdek Zelzatebrug toch gestart

Het wegdek van Zelzatebrug krijgt een dringende oplapbeurt.
Foto Kristof Vereecke Het wegdek van Zelzatebrug krijgt een dringende oplapbeurt.
De dringende oplapwerken aan Zelzatebrug zijn gisteren gestart. Burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) verleende met tegenzin zijn goedkeuring voor de werken. Want de brug is momenteel het enige alternatief bij een ongeval tijdens de werken in de Zelzatetunnel.

De in 2015 met grote trom aangekondigde herstelling van de Zelzatebrug werd al drie keer uitgesteld. 'Het slechtste wegdek van Vlaanderen' krijgt ten vroegste in 2018 een definitieve opknapbeurt. Intussen wordt het wegdek er niet beter op. Op sommige plekken liggen putten van bijna 10 centimeter en kan je de bouten die het wegdek vasthouden zien liggen. "Er moest iets gebeuren voor de winter. Zodra het begint te vriezen, dreigt het wegdek los te komen", zegt Bruggeman.


Toch was het met tegenzin dat Bruggeman de werken goedkeurde. "Met de werken in de tunnel is het allesbehalve ideaal. Ik mag het niet gedroomd hebben dat er opnieuw een vrachtwagen panne heeft in de tunnel zoals vorige week. Dan moet al het verkeer over onze brug en dreigt het verkeersinfarct. Maar spijtig genoeg kan ik niet anders dan mijn toestemming geven. De werken in de tunnel zitten op schema, maar dan nog kunnen we pas ten vroegste eind november de brug herstellen. Dat is te laat."

Drie rijstroken

Bruggeman eist wel extra maatregelen van de Afdeling Maritieme Toegangen (AMT). "Er mag maar op één rijstrook tegelijkertijd gewerkt worden. Zo zijn er altijd drie rijstroken beschikbaar. Op drukke momenten zet de politie extra mensen in om het verkeer te regelen." De werken moeten tegen het einde van de week klaar zijn. Intussen blijft het wachten op de definitieve herstelling in de zomer van 2018.


(KVZ)