Drie dagen carnaval in Zelzate: reuzen Hugo en Eglina ook van de partij

De kindercarnavalsstoet trekt carnaval in Zelzate op gang.
Kristof Vereecke De kindercarnavalsstoet trekt carnaval in Zelzate op gang.
Zelzate maakt zich op voor drie dagen carnaval vieren. Zo’n 360 schooljongeren trekken vrijdagmiddag het carnaval op gang met een grote carnavalsstoet rond de Grote Markt.

Voor het eerst sinds decennia maken ook de gerestaureerde reuzen Hugo en Eglina hun opwachting.  De vernieuwde feestcommissie krijgt eveneens de kans een eerste keer te blinken. “Om 13 uur geven we het startschot van de stoet”, zegt Kevin De Decker van de Werkgroep Carnaval. “’s Avonds is er in danscafé Ambiance aan de Grote Mark een après-ski party. We trakteren er op een gratis vat. Bedoeling is om de komende jaren elk jaar een ander café aan te doen.” Op zaterdagmiddag is er vanaf 14 uur een groot kindercarnavalbal in CC De Brug langs de Assenedesteenweg. Zondag sluiten ze er carnaval af met een groot carnavalsontbijt. “Ondertussen blijven we dromen van onze eigen stoet op Zotte Maandag”, weet Kevin De Decker. “We proberen de carnavalsmicrobe langzaam opnieuw te doen bijten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.