Chauffeur Nakita (23): "Beginnersfoutje zeker?"

VRACHTWAGEN RIJDT ZICH VAST OP BETONBLOKKEN AAN ZELZATETUNNEL

De vrachtwagen belandde op de betonblokken. Om te kunnen takelen, moest een hoogtewerker de truck omhoogtillen.
JEW De vrachtwagen belandde op de betonblokken. Om te kunnen takelen, moest een hoogtewerker de truck omhoogtillen.
De E34 was gisteren versperd na een bizar verkeersongeval aan de Zelzatetunnel. Een vrachtwagenchauffeur (23) uit Oudenburg reed zich vast op de betonblokken, waardoor haar truck ruim een halve meter boven de weg zweefde. "Gelukkig stonden die blokken er, of ik was vol op die wegarbeiders gereden", zegt Nakita Verwichte, die ongedeerd bleef.

"Ik zal een beginnersfoutje gemaakt hebben, zeker?", vraagt Nakita zich af. De 23-jarige vrachtwagenchauffeur zoekt nog altijd uit hoe het komt dat ze haar vrachtwagen op zo'n bizarre manier had vastgereden. "Een ongeluk is natuurlijk snel gebeurd. Ik ben ook nog geen jaar aan de slag. Ik denk dat de vermoeidheid er voor iets tussen zit. Ik ben al sinds drie uur deze morgen aan het werk en denk dat ik ben ingedommeld."

Feit is dat Nakita rond 14 uur de betonblokken die de rijbaan versmallen, niet of te laat had opgemerkt. "Op het moment dat ik er met mijn vrachtwagen op reed, heb ik meteen geremd en zelfs wat tegengestuurd. Ik ben al blij dat er niemand gewond is geraakt door mijn ongeval. Moesten die blokken er niet staan, dan was ik misschien wel op die wegarbeiders ingereden."

Door het ongeval was de rijbaan in de richting van Knokke volledig versperd. Al snel zwol de file vanaf Moerbeke aan. De wegpolitie sloot daarom de expresweg af ter hoogte van de afrit Zelzate-Oost. Het verkeer moest er zo via de R4 richting E34 rijden. De tientallen auto's en vrachtwagens die achter het ongeval vaststonden, konden na een tijd langs de vrachtwagen van Nakita passeren doordat de betonblokken opzij werden geschoven.

Vrachtwagenchauffeur Nakita Verwichte.
JEW Vrachtwagenchauffeur Nakita Verwichte.

Hoogtewerker

De takeling op zich was ook geen evidentie. Een hoogtewerker moest eerst de vrachtwagen optillen. Daarna duwde een kraan van de aannemer de betonblokken weg zodat een takelwagen zich tot bij het ongeval kon manoeuvreren. Uiteindelijk was de vrachtwagen rond 16 uur getakeld. "Ik moet nog tot Wingene rijden om daar te lossen. Veel lossen zal er vrees ik niet in zitten", besluit Nakita.

Het ongeval tijdens de werken aan de Zelzatetunnel is al het derde zware accident in enkele weken tijd. Op 5 april reed een tankwagen in op de file die ontstaan was door de werken. Toen viel er zeker een zwaargewonde. De brandweer sprak van een mirakel dat er geen dodelijke slachtoffers te betreuren vielen. Een week later was het in de richting van Antwerpen ook prijs, met een kop-staartaanrijding waardoor de baan ook daar volledig versperd was.

Brandweerofficier Kurt De Kock kreeg gisteren alvast positief nieuws van de aannemer. "Hij zei me dat de werken tegen 25 mei afgerond zullen zijn." In september start fase twee van de wegwerkzaamheden.