Burgemeester belooft snelheidsremmende maatregelen voor Assenedesteenweg

Een auto op zijn dak in de Assenedesteenweg.
RV Een auto op zijn dak in de Assenedesteenweg.
Burgemeester Brent Meuleman (sp.a) belooft snelheidsremmende maatregelen in te voeren op de Assenedesteenweg. Hij doet dat na een zoveelste ongeval vorige week.

Vorige week zaterdag ging een wagen over de kop op de Assenedesteenweg in Zelzate. De bestuurder, een 27-jarige man, bleek onder invloed van alcohol en drugs. Voor de bewoners was het de druppel. “Hij reed tegen een stilstaande wagen en belandde op zijn dak”, zegt inwoner Patrick Van de Veire. “Gelukkig stond die auto er of hij zat in mijn living. Dit is al het vijfde ongeval op korte tijd. Er moet iets gebeuren of het gaat echt slecht aflopen.” 

Scholen

De oproep valt niet in dovemansorgen. “We delen de bezorgdheid van de mensen”, zegt burgemeester Brent Meuleman. “Zeker omdat er langs de Assenedesteenweg ook drie schoolingangen gevestigd zijn. Ik kan de burgers dan ook gerust stellen dat we van plan zijn maatregelen te nemen om de snelheid te verminderen. Die maatregelen zullen kaderen in het zogenaamde SAVE-charter, dat we als gemeentebestuur zullen ondertekenen.” Wat de maatregelen zullen zijn, is nog niet duidelijk. Meuleman benadrukte maandag tijdens de gemeenteraad snel werk te willen maken van extra veiligheidsmaatregelen op de Assenedesteenweg. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.