Buitenschoolse kinderopvang vanaf 2020 ook open tijdens de vakantieperiodes

Voortaan is er in Zelzate ook buitenschoolse kinderopvang tijdens de vakantieperiodes.
Kristof Vereecke Voortaan is er in Zelzate ook buitenschoolse kinderopvang tijdens de vakantieperiodes.
Vanaf 2020 zal de buitenschoolse opvang in Zelzate ook tijdens de vakantieperiodes open zijn. Op die manier wil het bestuur tegemoet komen aan de massale vraag van werkende ouders in de kanaalgemeente. Enkel tijdens de feestdagen sluiten de deuren.

De buitenschoolse opvang sloot in het verleden elk jaar tien dagen de deuren tijdens de zomervakantie en vijf dagen tussen Kerst en Nieuwjaar. De toekomstcoalitie besliste nu om gans het jaar door buitenschoolse opvang te voorzien. “We merken dat hier veel vraag naar is”, zegt schepen van sociale zaken Geert Asman (PVDA). “Nu stonden er veel mensen op de wachtlijst en bovendien hebben niet alle werkende ouders de mogelijkheid om tijdens die periode verlof te nemen. We zorgen er daarom voor dat één locatie, de Speelwolk in Zelzate-West, het hele jaar door open is. Enkel op feestdagen zal er geen opvang zijn. Villa Wapiwi in Zelzate-Oost gaat wel dicht. In deze periode is het minder druk, waardoor beide locaties niet vol zouden geraken.”

Extra werkuren

Om de maatregel te realiseren, voorziet de gemeente Zelzate 630 extra werkuren en wordt er een halftijdse kinderverzorgster aangeworven. Tijdens de zomervakanties wordt ook een extra jobstudent ingezet. “Op deze manier breiden we onze dienstverlening uit met 61 extra plaatsen gedurende 15 dagen”, besluit Asman.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.