Bouw nieuwe plasticfabriek in Terneuzen uitgesteld

Chemiereus heeft oog laten vallen op Amerikaanse Golfkust

Dow in Terneuzen.
ANP Dow in Terneuzen.
De plannen voor de bouw van een nieuwe plasticfabriek door de Amerikaanse chemiereus Dow in Terneuzen zitten opnieuw in de ijskast. De bedrijfsleiding heeft zijn oog laten vallen op de Golfkust in de Verenigde Staten.

De bouw van de nieuwe fabriek werd vorig jaar met veel trots aangekondigd en moest een boost betekenen voor de ganse kanaalzone. Het ging om een investering van honderd miljoen euro. Dow laat nu weten dat het eerst wil investeren in de bouw van een nieuwe fabriek aan de Golfkust van de Verenigde Staten. De bouw van een nieuwe fabriek in Terneuzen wordt uitgesteld. 

Tegenvaller

“Een tegenvaller”, klinkt het bij Dow Terneuzen. “De beslissing werd genomen op basis van economische omstandigheden. Bovendien heeft Dow aan de Amerikaanse Golfkust een overschot aan ethyleen, de voedingsstof voor een polyethyleenfabriek. Daarnaast is de kostprijs er lager.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.