Bib viert feest: eerste fase renovatiegolf eindelijk klaar

"Tweede fase moet van bib echte ontmoetingsplek maken"

Het bibpersoneel geniet van het resultaat in hun nieuwe leeshoek.
Kristof Vereecke Het bibpersoneel geniet van het resultaat in hun nieuwe leeshoek.
De eerste fase van de grote renovatiewerken aan de bib in de Chalmetlaan zijn klaar. Vandaag mocht het bibpersoneel hun vernieuwde bib in gebruik nemen.

De bibliotheek van Zelzate viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. “Na twintig jaar was het bibliotheekgebouw aan renovatie toe en daarom werd de afgelopen maanden keihard gewerkt om de bib in een nieuw jasje te steken”, zegt bibliothecaris Steven Thange. De gemeente trok 60.000 euro uit voor de nodige vloer-, pleister- en schilderwerken. Het resultaat kon vandaag voor een eerste keer bewonderd worden.  Maar het werk is nog lang niet af. “Momenteel zijn de leerlingen van het Koninklijk Atheneum volop bezig met het bouwen van een nieuwe eigentijdse balie en een leeshuis voor de jonge lezers. De plannen zien er echt geweldig uit. Binnenkort herken je onze bib niet meer.” 

Tanghe gaat er prat op dat de bib meer wil zijn dan een pleisterplaats voor boekennerds. “De bib wordt meer en meer een ontmoetingsplek van de hele gemeente. Na de tweede fase van de renovatie zal dat nog meer in de verf gezet worden."

Om het geslaagde resultaat te vieren houden ze er dit weekend een feestweekend. Tattooshop Sorry Mam’ komt langs, er is een kinderkapsalon, muziek van Ars Musica en gratis ontbijtkoeken en chocomelk. Zaterdagavond hebben ze er met Joke Van Leeuwen een grote dame uit de Nederlandstalige literatuur te gast. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.