B-terreinen KVV worden woonwijk

NIEUWE SPORT-, ZORG- EN RECREATIESITE GEPLAND OP SINT-JAN BAPTIST

De gemeente Zelzate trekt volgend jaar 2,5 miljoen euro uit voor de realisatie van een gloednieuwe sport-, zorg- en recreatiesite op de terreinen van psychiatrisch centrum Sint-Jan Baptist. De huidige voetbalterreinen van KVV Zelzate in de Verbroederingslaan worden verkaveld.

Het is geen geheim dat burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) al een tijdje droomt van nieuwe sportvelden. Zeker omdat het huidige B-complex van voetbalclub KVV Zelzate in het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan al jaren ingekleurd is als waardevolle bouwgrond. Eerdere pistes om een sportcomplex aan te leggen op het Endeken en langs de R4-Oost draaiden telkens op een sisser uit wegens niet haalbaar.

Daar lijkt nu verandering in te komen. Zo heeft de gemeente een deal met Sint-Jan Baptist om een gloednieuwe sport-, zorg- en recreatiesite aan te leggen op de terreinen van het psychiatrisch centrum. "Het gaat om veel meer dan een sportcomplex", zegt burgemeester Bruggeman. "Uiteraard zal er plaats zijn voor een viertal voetbalvelden, maar er komt ook een polyvalent gebouw dat zowel door de gemeente en het psychiatrisch centrum kan gebruikt worden. We trekken ook geld uit voor de aanleg van een zorgpad tussen het centrum en de nieuwe site. En ook de petanqueclub en de duikclub krijgen er een nieuwe thuis."

Twee miljoen euro

Volgens Bruggeman zijn de gesprekken ver gevorderd en kan er in 2017 al gestart worden met de aanleg. Ook een deal rond de realisatie van een nieuwe verkaveling op de huidige voetbalvelden van KVV Zelzate is niet veraf meer.

"We voeren momenteel concrete gesprekken met een projectontwikkelaar. De deal is dat KVV kan blijven voetballen op de velden zolang de nieuwe sport-, zorg- en recreatiesite op Sint-Jan Baptist niet klaar is. Niemand hoeft zich met andere woorden zorgen te maken." Bruggeman hoopt zo'n twee miljoen euro te kunnen vangen voor de verkoop van de voetbalvelden. Geld dat rechtstreeks geïnvesteerd zal worden in de nieuwe sport-, zorg- en recreatiesite.

Groene buffer

De gemeente heeft ook een deal over de aanleg van een nieuwe groene buffer tussen de nieuwe site op Sint-Jan Baptist en de R4. "Dat was een van de afspraken binnen de projectgroep Gentse Kanaalzone. Dat we de aanleg van de groene buffer nu kunnen combineren met onze plannen voor een nieuwe sport-, zorg- en recreatiesite is mooi meegenomen. Zelzate krijgt er ongetwijfeld een nieuwe troef bij", besluit burgemeester Bruggeman.

Het B-complex van KVV Zelzate maakt in de toekomst plaats voor een woonwijk.
Kristof Vereecke Het B-complex van KVV Zelzate maakt in de toekomst plaats voor een woonwijk.