Assenedesteenweg vier weken dicht voor rioleringswerken

Er wordt tijdelijk een omleiding voorzien

Vanaf woensdag kunnen enkel fietsers en voetgangers nog passeren op de Assenedesteenweg ter hoogte van de Kattenhoek.
Kristof Vereecke Vanaf woensdag kunnen enkel fietsers en voetgangers nog passeren op de Assenedesteenweg ter hoogte van de Kattenhoek.
Woensdag wordt gestart met rioleringswerken op de Assenedesteenweg. Die zijn nodig om de nieuwe woonsite Kattenhoek aan te sluiten op het rioleringsnet. Gemotoriseerd verkeer moet er rondrijden.

De nieuwe wijk Kattenhoek, die gerealiseerd wordt ter hoogte van de ingang met de wijk Vogelzang, telt 32 nieuwe woningen. Die woningen dienen in een latere fase aan te sluiten op het rioleringsnet. “Daarom dienen aanpassingen te gebeuren aan het net voor er gestart wordt met het aanleggen van de wegen”, klinkt het bij de gemeente. Door die werken kan gemotoriseerd verkeer er vier weken lang niet kunnen passeren. Er is een omleiding via Zelzatestraat, Stoepestraat, E34 en R4. Ook de haltes 97 en 96 van De Lijn worden niet bediend. Er komen nieuwe tijdelijke haltes aan de Stoepestraat en aan de R4, ter hoogte van de Assenedesteenweg richting E34. Fietsers en voetgangers kunnen altijd door. Voor zwakke weggebruikers is er een veilige doorgang.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.