“Zelzate feest niet langer voor de beesten”

Organisatoren ‘Beach Town’ gooien handdoek na tegenvallende financiële resultaten

Jonas Wielandt in met twee Romeinse gladiatoren in het gemeentepark.
Foto Kristof Vereecke Jonas Wielandt in met twee Romeinse gladiatoren in het gemeentepark.
“Feesten voor de beesten”, dat was het idee achter Beach Town. Het zomerevenement dat via zijn inkomsten een steun wilde betekenen voor allerlei dierenasielcentra en natuurprojecten uit de regio moet door tegenvallende financiële resultaten noodgedwongen de handdoek gooien. De uit Beachtown ontstane vzw Give it Back blijft wel bestaan.

Het was initiatiefnemer Jonas Wielandt die het spijtige nieuws zelf aankondigde. “Ennio de Moor, Tasia Pleune en ikzelf sloegen eind 2015 de handen in elkaar om vanaf de zomer van 2016 elk jaar een evenement te organiseren om geld op te halen voor goede doelen die zich inzetten voor dieren of onze natuur. De eerste editie was een voorzichtig schotje in de roos, maar al snel bleek dat het niet zo evident is om vandaag de dag een succesvol evenement neer te poten en ook nog eens winst te boeken om centen op te halen voor het goede doel.”

Weergoden en Rode Duivels

“Daar zijn verschillende redenen voor”, weet Wielandt. “Een gebrek aan sponsors, hoge organisatiekosten, de concurrentie van de Rode Duivels, de ons slecht gezinde weergoden,…. Toch slaagden we erin om dankzij de opbrengst van ons succesvolle afterwork-evenement genoeg centen op te halen om Rata’s Animal Shelter en het VOC in Merelbeke een mooie cheque te schenken. Spijtig genoeg konden we het financiële gat niet blijven dichtrijden. Als ik terugdenk hoeveel dagen, weken, maanden en slapeloze nachten we in dit evenement staken, om dan vast te stellen dat het amper iets opbrengt voor Give it Back, dan is onze rekening snel gemaakt. Met pijn in het hart afscheid nemen van Beach Town.”

Mooie herinneringen

De in de schoot ontstane vzw Give it Back en de mooie herinneringen blijven wel. “Het was een mooie rit. Zo hebben we eind 2016 met Give it Back een Romeins Weekend georganiseerd in het park van Zelzate, waar meer dan 800 leerlingen op afkwamen. Dat is onvergetelijk. Spijtig genoeg keerden de weergoden ons dat weekend opnieuw de rug toe waardoor we zelfs in de rode cijfers kwamen. Als je zelf je eigen rekening moet plunderen in plaats van goede doelen steunen dan doet dat pijn. Heel veel pijn. Daarom hebben we na lang wikken en wegen besloten om de handdoek in de ring te gooien en geen Beach Town 2019 te organiseren. We willen wel iedereen bedanken die zich heeft ingezet om drie jaar lang van Beach Town een succes te maken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.