‘Pestboompjes’ moeten plaats maken voor jarige ‘Toer de Frans’

Het feestcomité 'Toer de Frans' in 2016 tijdens een protestactie bij de pas aangeplante boompjes.
Kristof Vereecke Het feestcomité 'Toer de Frans' in 2016 tijdens een protestactie bij de pas aangeplante boompjes.
De zogenaamde ‘pestboompjes’ op het Hoogbouwplein krijgen een nieuwe thuis. Daardoor keert de Toer de Frans, het befaamde volksfeest van Geneeskunde voor het Volk, terug naar de plek waar het ooit begon.

Het vorige gemeentebestuur liet in 2016 bomen planten op het Hoogbouwplein. Uitgerekend op de plek waar Geneeskunde voor het Volk eind juni al jaren een grote tent plaatst voor zijn bekende volksfeest ‘Toer de Frans’. “Pestgedrag”, luidde het bij Geneeskunde voor het Volk. Verschillende protestacties en zelfs een reuzenpicknick met honderden mensen konden niet tegenhouden dat de boompjes toch geplant werden. Dus verhuisde de Toer de Frans naar het Groenplein. 

Jubileum

Het ziet er echter naar uit dat de Toer de Frans zijn twintigste jubileum eind juni toch op het Hoogbouwplein kan vieren. “We hebben in het schepencollege beslist om de boompjes te verplanten”, zegt burgemeester Brent Meuleman (sp.a). “We moeten alleen nog een geschikte locatie vinden.” 

Bij Geneeskunde voor het Volk zijn ze erg tevreden met de beslissing. “Onze Toer de Frans hoort thuis op het Hoogbouwplein”, zegt Geert Asman. Dit jaar willen ze er dan ook een extra groot feest van maken. “Je wordt niet alle jaren twintig.” Dat grondlegger van Geneeskunde voor het Volk Frans Van Acoleyen (naar wie het volksfeest genoemd werd, red.) vorige week  zeventig werd, maakt de feeststemming alleen maar groter. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.