“Ook Zelzaatse bedrijven onderzocht in kader legionellacrisis” (maar Zelzate ligt buiten de risicozone)

Schepen van Welzijn vraagt huisartsen wel alert te blijven

Zelzatebrug blijft maandag tussen 6 en 14 uur naar beneden voor de scheepvaart.
Kristof Vereecke Zelzatebrug blijft maandag tussen 6 en 14 uur naar beneden voor de scheepvaart.
“Uit voorzorg werden ook een aantal Zelzaatse bedrijven onderzocht op mogelijke aanwezigheid van de legionellabacterie”, zegt schepen van Welzijn Geert Asman (PVDA). Volgens Asman is echter geen reden tot grote onderustheid. “Zelzate ligt buiten de risicozone.”

“Er zijn ook geen inwoners besmet met legionella. Dit betekent dat er geen verhoogd risico is om besmet te raken in Zelzate. We stuurden deze avond wel de huisartsen in Zelzate extra informatie van het Agentschap Zorg en Gezondheid opdat ze aandachtig zijn voor eventuele besmettingen. Mensen die last hebben van koorts (+38°C), hoest en kortademigheid moeten contact opnemen met hun huisarts. We zullen de situatie nauwgezet opvolgen en als de situatie in Zelzate zou veranderen brengen we de bewoners zo snel mogelijk op de hoogte.”

Kraantjeswater

Asman had ook nieuws over het kraantjeswater. “Omdat er verschillende vragen komen over het gebruik van kraantjeswater kan ik alle inwoners geruststellen, het is veilig en gezond om kraantjeswater te drinken. Je kan er geen besmetting met legionella mee oplopen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.