Zelf geroosterde koffie langs het Bels Lijntje

Sinds twee weken staat Kathleen Lemmens op woensdag met haar Boonjourwagentje in de Stationsstraat langs het Bels Lijntje in Weelde. De koffie- en theedame reist al langer marktjes af met haar Boonjour-wagentje, maar nu staat ze dus ook een namiddag langs één van de populairste fietsroutes in de regio.

Biologisch geteeld en ambachtelijk geroosterde koffiebonen, 24 verschillende soorten thee of het huismerk van koekjes, Boonjour verkoopt alles om de koffieklets nog aangenamer te maken. Kathleen, die jarenlang werkte als juriste, zei anderhalf jaar geleden haar dagjob op om haar droom te verwezenlijken. Ze zou goede koffie aan de man brengen.

"Ik heb lang gezocht naar goede koffie, maar uiteindelijk heb ik een ambachtelijke koffiebranderij gevonden die mijn koffiebonen produceert. Momenteel verkoop ik 7 verschillende soorten koffie", zegt Kathleen. "En de zaken gaan zeker goed. Ik sta intussen van dinsdag tot en met zaterdag op verschillende marktjes waaronder ook in Turnhout op zaterdag. Maar woensdagnamiddag had ik een gaatje en daarom ben ik hier naast het Bels Lijntje gestart." Haar leuk wagentje staat ter hoogte van de Stationsstraat net voor het vroegere station van Baarle. Koffiedrinkers die graag meer informatie hebben over de producten van Kathleen, kunnen terecht op de website www.bonjour.be. (DVGT)

Mike (links) en Dré keuren de koffie van Kathleen.
ton wiggenraad Mike (links) en Dré keuren de koffie van Kathleen.