Zwerfkattenproject werpt vruchten af

Het zwerfkattenproject van de gemeente is geslaagd. Op negen- tien locaties werden loslopende poezen opgevangen. Ook de ac- ties tegen ratten werpen hun vruchten af. Ten slotte doet de ge- meente inspanningen om loslo- pende honden weer thuis te brengen.

Het gemeentebestuurt startte in 2014 met een zwerfkattenproject om de overlast van zwerfkatten in te perken. Zelenaars die de dieren opmerken, kunnen dit melden aan de milieudienst. Die laten de katten dan vangen en steriliseren. Indien ze ziek zijn, worden ze gee¿- uthanaseerd.


De vzw Katthuis uit Hamme en drie vrijwilligers werken aan het project. Zij vangen de katten op. <>, weet schepen van Mi- lieu, Geert Roosenboom (Open Vld).


De gemeente maakt ook verder werk van de bestrijding van rat- ten. Een gemeentelijke rattenvan- ger vangt de beestjes op openbare plaatsen, zoals in beken. Mensen die thuis te kampen hebben met ratten, kunnen gif bestellen bij de dienst Openbare Werken van de gemeente. Als het om een plaag gaat, kan een bezoekje van de rat- tenvanger aangevraagd worden.

Verdwaalde honden

Ook loslopende honden worden aangepakt. Wie zo'n beestje ziet, brengt dat best naar het politie- bureau. De politie werkt samen met hondenasiel Lief en Leed uit Wetteren. Als de eigenaar gevon- den wordt, volgt er een GAS-boe- te. Ook de kosten voor de opvang van het dier worden doorgere- kend. (KDBB)