Zomerbar B’Under opent vrijdag op Bundersite: “Strand, openluchtcinema en petanquebaan”

Zomerbar B’Under opent vrijdag de deuren in de Alois De Beulelaan.
Geert De Rycke Zomerbar B’Under opent vrijdag de deuren in de Alois De Beulelaan.
Om een vakantiegevoel te ervaren hoeven Zelenaars deze zomer niet ver te lopen. Vanaf vrijdag opent de nieuwe zomerbar B’Under de deuren op de voormalige Bundersite in de Alois De Beulelaan.

‘Komde gunder naar Bar B’Under?’ De slagzin van de nagelnieuwe zomerbar in hartje Zele bekt alvast vlot. Het lijdt weinig twijfel dat het concept van Hans Maes, Stefanie Leirens, Yves Schockaert en An Schepens zal aanslaan. De voorbije jaren moesten Zelenaars steevast uitwijken naar buurgemeenten als ze op zoek waren naar een zomerbar, maar daar komt nu dus verandering in. De opening valt vrijdag wel samen met de start van de Lokerse Feesten. “Maar mensen kunnen hier perfect komen aperitieven voor ze naar het festival afzakken”, nodigen de organisatoren uit.

Op het strand van Bar B’under kan je rustig wegdromen in de strandstoelen.
Geert De Rycke Op het strand van Bar B’under kan je rustig wegdromen in de strandstoelen.
Zomerbar B’Under opent vrijdag.
Geert De Rycke Zomerbar B’Under opent vrijdag.

Helpende handen

Dankzij een pak helpende handen toverde het viertal de oude Bundersite om tot een aantrekkelijke site. “Je kan bij ons een balletje werpen op de petanquebaan, van een cocktail of biertje nippen in een strandstoel en volgende week donderdag vertonen we met Marina een eerste film in onze openluchtcinema.” Ook gezinnen kunnen er terecht, want er speelmogelijkheden voor kinderen onder meer in een levensgrote zandbak.

Zomerbar B’Under opent vrijdag de deuren in de Alois De Beulelaan.
Geert De Rycke Zomerbar B’Under opent vrijdag de deuren in de Alois De Beulelaan.

Voor het maken van de meubels sloegen de initiatiefnemers de handen in elkaar met de scholieren van de GO! Talent school in de Alois De Beulelaan. Met de hulp van gerecycleerde materialen zoals paletten toverden ze enkele gezellige zithoeken tevoorschijn.

Zomerbar B’Under opent vrijdag.
Geert De Rycke Zomerbar B’Under opent vrijdag.

Eigen bier

Elke vrijdag komt er ook een foodtruck langs. Op de opening kunnen de eerste bezoekers proeven van speciale burgers. Nog een extra troef: Bar B’Under zal ook haar eigen bier verkopen: een blonde tripel die tot stand kwam in samenwerking met een lokale brouwer. Ook de rest van de drankkaart is bijzonder. “We serveren een biologische prosecco en wijn. En zoveel mogelijk dranken zijn lokaal zoals de Zeelse gin ‘Praetwater’ en frisdranken van Roman”, verduidelijkt Schepens. Op zaterdag 10 augustus staat er een rommelmarkt op het programma in samenwerking met jeugdhuis Juvenes. “Wie graag een stand wil houden kan ons of het jeugdhuis contacteren”, klinkt het uitnodigend.

De meubels in het gezellig kader zijn gemaakt in samenwerking met scholieren.
Geert De Rycke De meubels in het gezellig kader zijn gemaakt in samenwerking met scholieren.

Bar B’Under is open van vrijdag 2 tot en met vrijdag 30 augustus. In de week van 14 uur tot middernacht en in het weekend van 14 tot 1 uur. De toegang is volledig gratis.

Zomerbar B’Under opent vrijdag.
Geert De Rycke Zomerbar B’Under opent vrijdag.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.