Zesdejaars Pius X stellen mini-onderneming voor

De leerlingen stelden hun mini-onderneming voor in het Henri Van Daelecentrum.
Geert De Rycke De leerlingen stelden hun mini-onderneming voor in het Henri Van Daelecentrum.
De leerlingen van 6 Handel OLVI PIUS X verzamelden onlangs voor hun eerste aandeelhoudersvergadering met hun mini-ondernenming: A’tof de box in het Henri Vandaele-centrum in Zele.

“A’tof de box wil zich met geschenkboxen richten op bedrijven”, verduidelijken de scholieren. Elke geschenkbox past bij een fase van de werkdag: veilig op weg naar en van het werk, aan het werk, pauzerelaxeren na het werk. De inhoud van de veiligheidsbox bijvoorbeeld zal bestaan uit een regenjas, fluohesje en afneembare fietslichtjes. Daarnaast gaan ze ook voor een collectieve pauzebox, waarbij het de bedoeling is om een lekker koffiepauze moment voor alle werknemers mogelijk te maken. “We willen het mogelijk maken voor bedrijven om met een eenvoudig en klein gebaar de relatie tussen werkgever en werknemer te versterken”, aldus de zesdejaars.

Winst voor goed doel

De mini-ondernemers willen op korte termijn starten met de verkoop. Ze hopen te schitteren in de Vlajo-wedstrijden, hiervoor zullen ze in februari ook hun businessplan insturen. Op het einde van het boekjaar willen ze graag een deel van de winst uitkeren aan een goed doel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.