Zesdejaars Pius X starten laatste 100 dagen met kunstproject

Als voorbereiding op de start van hun 100 laatste dagen boksten de leerlingen van Pius X een kunstproject in elkaar.
Geert De Rycke Als voorbereiding op de start van hun 100 laatste dagen boksten de leerlingen van Pius X een kunstproject in elkaar.

Hoe kun je de laatste 100 dagen van je middelbare schoolcarrière beter vieren dan met een kunstproject? De 140 zesdejaars van het Pius X in Zele toonden hun creaties dit weekend aan hun ouders. 

Het bijzondere project kwam tot stand in samenwerking met Piazza dell’Arte, een vzw die mobiele kunstateliers organiseert voor jongeren. Een week lang lieten de Zeelse scholieren zich inspireren door het thema ‘De zesde dimensie’. Verdeeld over twaalf ateliers en zestien kunstenaars, én met een berg apparatuur en materiaal, werkten ze hun eigen artistieke ideeën uit. Van performances tot schilderijen, van video tot dans, van sound tot monumentale installaties.

Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.