Zele plaatst twee elektrische laadpalen

Burgemeester Patrick Poppe (l.), schepen Geert Roosenboom (m.) en buurtbewoner Marc Verberckmoes bij de elektrische laadpaal.
Foto GDR Burgemeester Patrick Poppe (l.), schepen Geert Roosenboom (m.) en buurtbewoner Marc Verberckmoes bij de elektrische laadpaal.
De gemeente Zele heeft in samenwerking met Eandis ingezet op groene energie in hun gemeente. De gemeente heeft twee elektrische laadpalen voor wagens laten installeren.

Eén op de Markt van Zele, de andere laadpaal staat in de A. Rubbensstraat. "Met deze laadpalen springen wij met de gemeente helemaal op de klimaatvriendelijke trein", aldus schepen Geert Roosenboom. De gemeente had eerder al geïnvesteerd in nieuwe hybride dienstwagens en een oplaadpunt voor elektrische fietsen. "Het is de bedoeling om tegen 2020 samen met Eandis nog enkele punten bij te zetten. In totaal willen we zes laadpalen plaatsen", zegt Roosenboom. Oppositiepartij N-VA maakt bij het plaatsen van de laadpalen wel een kleine kanttekening. "Het bestuur wil de auto zoveel mogelijk weren uit het centrum, maar zet dan wel een oplaadpaal op de Markt", klinkt het. Zij vragen om ook eens naar Lokeren te kijken, waar een heleboel laadpalen aan het Biznis-hotel zijn geplaatst. "Misschien is dit ook voor deze gemeente een goede oplossing in de toekomst. Eens gaan praten kan alleszins nooit kwaad." (KBD)