Wegen en Verkeer verwijdert verkiezingsborden aan Gentsesteenweg: “Niet toegelaten op openbaar domein”

Op een andere weide aan de Gentse Steenweg mocht het bord van Guy De Roover (ZDB) wel blijven staan.
Geert De Rycke Op een andere weide aan de Gentse Steenweg mocht het bord van Guy De Roover (ZDB) wel blijven staan.
Enkele Zeelse partijen zagen afgelopen week enkele van hun verkiezingsborden verdwijnen aan de Gentse Steenweg. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwijderde de borden van het openbaar domein. “Het ging om een misverstand met de eigenaar van de aanpalende weide”, verklaart Guy De Roover van ZDB.

De gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober naderen met rasse schreden. Dat is te merken aan de wildgroei van verkiezingsborden die - naarmate de stembusgang dichterbij komt – steeds talrijker worden in het Zeelse straatbeeld. Aan de Gentsesteenweg op de grens met Overmere verdwenen er vorige week echter enkele borden op mysterieuze wijze.

“Het was collega Luc Raman van Zele Vlakaf die er mij attent op maakte. Hij was voorbij de bewuste locatie gereden en had gezien dat de borden verwijderd waren van nagenoeg alle politieke partijen die actief zijn in Zele”, vertelt Guy De Roover, schepen en lijsttrekker van de Zeelse Democratische Belangen. Was het een Zelenaar die zijn buik vol had van de verkiezingscampagne? Neen, zo bleek uit een kort onderzoek van de partijen. Na een rondvraag bleek het Agentschap Wegen en Verkeer de ‘boosdoener’. “Blijkbaar stonden onze borden net niet op de gronden van een private eigenaar, maar op openbaar domein. Het is een beetje onduidelijk waar de grens op die locatie precies ligt. Daarom zijn de mensen van Wegen en Verkeer over gegaan tot het verwijderen van de borden.”

De Roover en zijn collega-politici gingen de bewuste borden intussen ophalen in Sint-Niklaas waar het Agentschap Wegen en Verkeer een lokale uitvalsbasis heeft. “Gelukkig begrepen ze dat het om een misverstand ging en waren ze zeer redelijk in hun reactie. We moesten dan ook niet de 30 euro boete per bord bepalen die normaal is vastgelegd voor dergelijke overtredingen. De borden hebben we intussen een nieuwe plaats gegeven op privéterrein en gelukkig hebben we op de Gentse Steenweg ook een plekje waar we de borden wel reglementair kunnen opstellen.”

Bij Agentschap Wegen en Verkeer bevestigen ze het verhaal. “We passen tijdens de verkiezingen dezelfde regels toe als anders: borden op openbaar domein plaatsen is niet toegelaten. Onze mensen zijn dagelijks op pad, als ze een overtreding vaststellen, wordt er opgetreden. Zoals dat hier het geval was”, aldus Sylvie Syryn, communicatieverantwoordelijke van het Agentschap Wegen en Verkeer afdeling Oost-Vlaanderen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.