Vzw Droomhuis steekt Klusterrock in nieuw kleedje

Pieter, Michiel en Sieber van Klusterrock in de Kloosterstraat.
Foto Geert De Rycke Pieter, Michiel en Sieber van Klusterrock in de Kloosterstraat.
Mini-festival Klusterrock gaat dit jaar door op vrijdag 24 november. De Zeelse jeugdraad gaat voor het eerst in zee met vzw Droomhuis dat zorgt voor de inrichting van de verschillende cafés.

Klusterrock is intussen een vaste waarde voor de Zeelse jeugd. Het concept, dat duidelijk aanslaat bij de jeugd, is simpel: jeugdhuis Juvenes en de verschillende cafés in de Kloosterstraat organiseren op dezelfde avond optredens zodat jongeren van het ene naar het ander café kunnen gaan. Een beetje zoals er op een festival geschipperd wordt tussen de verschillende podia. Tijdens Klusterrock wordt de Kloosterstraat verkeersvrij gemaakt.

Frisse wind

"Met de Zeelse jeugdraad willen we een nieuwe visie uitdragen en dat zetten we meteen om in de praktijk tijdens de volgende editie van Klusterrock", zegt Pieter D'hauwer, die verantwoordelijk is voor Klusterrock binnen de Zeelse jeugdraad. "We doen voor het eerst beroep op de creativiteit en ervaring van Droomhuis om een frisse wind door het evenement te doen waaien." Droomhuis is een vzw die Zele nieuw leven wil inblazen aan de hand van het organiseren van evenementen. Zo openden ze afgelopen zomer nog een pop-upcafé op de Zandberg. "Voor Klusterrock werken we met vier windrichtingen. Elk café krijgt zijn eigen sfeer, thema en muziekgenre", vertelt Michiel Steeman van vzw Droomhuis. Klusterrock behoudt wel het vaste concept met verschillende muziekgenres in 't Verdriet, het Gildenhuis, De Lantaarn en jeugdhuis Juvenes. Toegang is nog steeds volledig gratis. Het volledige programma en de groepen die komen optreden zijn te vinden op de Facebookpagina van de Zeelse Jeugdraad. (KDBB)