Voordelenkaart sport en cultuur gehandicapten

"Zele moet zich aansluiten bij het systeem van de European Disability Card om zo mensen met een handicap makkelijker toegang te geven tot cultuur en sport." Dat zegt oppositiepartij N-VA.

Begin 2017 werd in België de European Disability Card ontwikkeld en ingevoerd. "Vijf Belgische instellingen en acht EU-lidstaten werkten mee aan de ontwikkeling van het project. Het doel is om een kaart te creëren, die aantoont dat iemand een beperking heeft en zo de toegankelijkheid tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding voor personen met een handicap bevordert en vereenvoudigt", weet Herman Van Driessche, fractieleider van oppositiepartij N-VA. "We vragen het gemeentebestuur om mee te stappen in dit project."


De meerderheid reageerde alvast enthousiast. "Vanaf dat de kaart er effectief is, zullen we op de commissie bekijken hoe we dat concreet kunnen invullen. We willen ons dus wel engageren maar we wachten tot de kaart er in september is", reageert burgemeester Patrick Poppe (Open Vld). "We moeten niet tot in september wachten om na te denken hoe we de kaart kunnen invullen", aldus Van Driessche.


(KDBB)