Video. Brandweerzone heeft bijzonder druk weekend: twee woningen volledig uitgebrand

De brand in de Hekkenhoek in Grembergen was bijzonder hevig.
Geert De Rycke De brand in de Hekkenhoek in Grembergen was bijzonder hevig.
In de Karel Haegensstraat in Zele is vrijdagavond een woning volledig vernield door een zware brand. Het vuur werd opgemerkt rond 21.30 uur maar was vermoedelijk al een hele tijd bezig. Het waren de overburen die plots hevige rook ontdekten en de brandweer verwittigde. Zaterdagnamiddag brandde er in de Hekkenhoek in Grembergen ook een woning volledig uit nadat er buiten tussen een hoop afval vuur was ontstaan. 

De brandweerzone Oost heeft afgelopen weekend al twee zware branden te verwerken gekregen. Vrijdagavond werd er rond 21.30 uur een uitslaande brand opgemerkt in de Karel Haegensstraat. Zaterdagmiddag kreeg de brandweer een oproep over een zware brand in de Hekkenhoek in Grembergen. Beide woningen zijn onbewoonbaar verklaard door de brandweer. Het gaat om twee accidentele branden, maar de exacte oorzaak moet nog onderzocht worden. 

In de Karel Haegensstraat brandde deze woning volledig uit.
Koen Baten In de Karel Haegensstraat brandde deze woning volledig uit.

De brand in de Karel Haegensstraat in Zele werd ontdekt door een jongetje aan de overkant van de straat dat aan het spelen was. Hij verwittigde zijn vader die meteen de hulpdiensten verwittigde. “Bij aankomst ging het om een uitslaande brand op de eerste verdieping”, licht Thijs Dauwe toe. De bewoner van het pand, een man van Bulgaarse afkomst, was vermoedelijk op het moment van de brand niet thuis. “De schade aan de woning was bijzonder groot. Op de eerste verdieping is de hele vloer ingezakt, en ook het dak stortte volledig in", aldus Dauwe. 

De woning werd volledig vernield door de zware brand.
Koen Baten De woning werd volledig vernield door de zware brand.

De twee aanpalende woningen konden wel gevrijwaard worden. Een woning liep wel wat waterschade op. De bewoner van het uitgebrande pand zal een woning van de gemeente krijgen. 

Woning vol afval uitgebrand 

Zaterdagmiddag vond er in de Hekkenhoek in Grembergen opnieuw een zware brand plaats. In en rond de woning lag er heel wat afval, waardoor het voor de brandweer bijzonder moeilijk was om te bestrijden. “Het vuur is buiten begonnen bij een hoop materiaal, maar over de oorzaak tasten we momenteel nog in het duister", zegt Thijs Dauwe. De bewoonster zelf merkte het vuur niet op omdat haar gordijnen gesloten waren. De buren kwamen haar verwittigen, maar toen was de brand al bijzonder hevig en begonnen de vlammen over te slaan op de woning. “Het was bijzonder moeilijk om de woonplaats op een veilige manier te betreden omwille van het vele materiaal. Hierdoor duurde het een hele tijd om het vuur onder controle te krijgen", klinkt het. 

Geert De Rycke

De brandweer trok al het materiaal open met een riek om zeker te zijn dat het vuur onder controle was. De woning zelf is door de brand onbewoonbaar, vermoedelijk krijgt de vrouw ook opvang. De dame was te aangeslagen om te reageren op de brand. 

De woning is onbewoonbaar en de schade bijzonder groot.
Koen Baten De woning is onbewoonbaar en de schade bijzonder groot.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.