Urenlange zoektocht naar sporen van Brian Borms in woning gedetineerde, maar lichaam niet gevonden

De politie nam verschillende zakken met mogelijk bewijs mee.
Koen Baten De politie nam verschillende zakken met mogelijk bewijs mee.
In een woning in de Bosstraat in Zele heeft de civiele bescherming en de federale politie meer dan vijf uur lang gezocht naar sporen van Brian Borms. De jongeman verdween op 31 mei 2017 toen hij de ouderlijke woning verliet op Rinkhout in Zele. “Meer informatie kunnen we over het onderzoek niet geven, maar zolang er geen lichaam gevonden is houden we alle pistes open”, zegt Patrick Willocx van de federale politie.

De huiszoeking vond plaats in een woning van een gedetineerde. D.K. zou op dit moment in de gevangenis verblijven voor andere feiten. Hij zou ook bekend staan in het drugsmilieu, wat een van de redenen zou zijn waarom hij nu in de cel zit. Waarom ze net bij K. op zoek zijn gegaan naar sporen of het eventuele lichaam van Brian is niet bekend. Het is ook niet duidelijk of hij enige verklaringen zou hebben afgelegd die de speurders in de richting van zijn woning stuurden. De speurders zoeken wel al langer in de richting van het drugsmilieu naar Brian. Ze vermoeden dat dit een rol heeft gespeeld bij het verdwijnen van de jongeman. 

Niet gevonden

De zoektocht begon rond 9 uur. Toen kwam de civiele bescherming massaal samen met de federale politie aan aan de woning in de Bosstraat. De woning werd meteen afgesloten voor pottenkijkers en ook de ramen werden vrijdagnamiddag bedekt om onderzoek te kunnen doen. Na een zoektocht van meer dan vijf uur, in en rond de woning, werd Brian niet aangetroffen. Er werd wel een heleboel materiaal meegenomen dat verder zal worden onderzocht. “Meer details mogen we niet prijsgeven. We weten niet wat er met Brian is gebeurd, dus we houden elke mogelijkheid open, ook dat hij nog leeft”, zegt Willocx. 

De civiele bescherming ging op zoek naar Brian Borms.
Koen Baten De civiele bescherming ging op zoek naar Brian Borms.

Gsm-signaal

Rond 15 uur zat de opdracht van de civiele bescherming erop en werd de hele site opgedoekt. Hoe het onderzoek nu verder moet, is onduidelijk. Het is niet de eerste keer dat er een zoektocht wordt gehouden naar Brian Borms. Eerder werd er al gezocht in de velden in Overmere. Daar werd zijn gsm-signaal het laatst opgepikt. Alle vijvers, bossen en weilanden werden toen grondig uitgekamd, maar de vermiste twintiger niet gevonden.

Brian Borms
Koen Baten Brian Borms

Enkele weken later werd opnieuw gezocht. Op 15 juni 2018 werd een weiland achteraan een woning volledig opgegraven in de hoop een spoor te vinden dat leidt naar de jongeman. Ook daar werd niets gevonden. De speurders hebben al die tijd hun onderzoek blijven voortzetten. Of er de komende uren of dagen zal worden gezocht naar Brian, is niet bekend. 

Brian Borms verliet de ouderlijke woning in Zele op 31 mei 2017. De toen 23-jarige Brian vertrok richting Antwerpen, maar keerde nadien terug naar Lokeren. Daar volgde een telefoontje naar zijn moeder om hem te komen halen, maar sindsdien ontbreekt elk spoor.

Brian Borms.
RV Brian Borms.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.