Twee auto's branden uit naast appartement

VOLGENS DE BUURT GAAT HET OM EEN AFREKENING

De wagens werden woensdagavond in brand gestoken.
Geert De Rycke De wagens werden woensdagavond in brand gestoken.
Op de Dendermondebaan in Zele zijn woensdagavond twee geparkeerde

auto's volledig uitgebrand op een oprit naast een appartement. De bestelwagen en personenwagen behoorden toe aan een Poolse man en werden in brand


gestoken. De wagens gingen in een mum van tijd in vlammen op. De reden voor de brandstichting zou een afrekening zijn. "De laatste maanden hebben we hier meermaals vreemde dingen gezien",


aldus buurtbewoners.


De brand aan de voertuigen brak uit rond iets voor 21.00 uur woensdagavond. Enkele bewoners van het appartement zagen plots vlammen achteraan de oprit van het appartement en merkten dat de wagens in brand stonden. De brandweer van Zele werd onmiddellijk verwittigd en kwam snel ter plaatse. Al snel was duidelijk dat de brand werd aangestoken. Er zouden ook brandversnellers gebruikt zijn op de voertuigen, waardoor het vuur zich snel kon verspreiden. Er werd een deskundige van het parket aangesteld.

De brandweer kon het vuur doven, maar van beide voertuigen bleef amper nog iets over.
Geert De Rycke De brandweer kon het vuur doven, maar van beide voertuigen bleef amper nog iets over.

Afrekening

Volgens de buurtbewoners gaat het om een afrekening en zijn er de laatste maanden al meerdere problemen geweest. "De eigenaar van de wagens, een man van Poolse origine, woonde hier nog maar enkele maanden. Hij zat in een echtscheiding verwikkeld en er waren hier regelmatig vreemde praktijken aan de gang", klinkt het. Naast de vele ruzies die de buurtbewoners hoorden, werden er ook andere feiten gepleegd. "De bewoner zou al meermaals inbrekers over de vloer hebben gehad die zijn appartement hebben doorzocht. Vermoedelijk wilden ze wraak nemen op hem en hebben ze daarom de voertuigen in brand gestoken", klinkt het.

Geurhinder

De hevige brand zorgde voor heel wat geurhinder in de omgeving van de Dendermondebaan en ook in de appartementen hadden mensen er last van. Er was ook heel wat rookontwikkeling. "We hebben gelukkig kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar de stalling waar de wagens naast stonden geparkeerd", zegt brandweerofficier Thijs Dauwe. Er sneuvelde wel een ruit en de dakgoot is volledig gesmolten door de hitte. "De garage, waar de wagens voor stonden, heeft wel heel wat schade opgelopen."


De brandstoftanks van de wagens lekten ook benzine op dat moment, waardoor de brandweer had besloten om met schuim te blussen. "Zo konden we voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde via de benzine." Het parket is volop bezig met een onderzoek, maar wil voorlopig geen commentaar kwijt over de zaak.