Tom De Waele krijgt prijs voor 'Beste kappersshow'

Tom De Waele met zijn prijs (links) die hij won op de kapperswedstrijd in Bulgarije.
Foto Geert De Rycke Tom De Waele met zijn prijs (links) die hij won op de kapperswedstrijd in Bulgarije.
Tom De Waele van Haircorner in Zele heeft in Bulgarije de prijs voor 'Beste kappersshow' gewonnen. "Onverwacht maar wel heel fijn. Dit is toch een vorm van erkenning voor mijn werk", zegt Tom.

"Intercoiffure België, dat is een artistieke kring die Belgische kappers verenigt, vroeg me of ik wilde deelnemen aan de wedstrijd in het Bulgaarse Sofia. Het was intussen zo'n twintig jaar geleden dat ik aan zo'n wedstrijd deelnam, maar ik wilde het nog eens proberen." Uit de zestig deelnemers in de categorie 'Beste kappersshow' werd Tom De Waele (43) van het Zeelse Haircorner tot winnaar gekroond. "Toch wel onverwacht maar wel heel fijn. Dit is toch een vorm van erkenning voor mijn werk", zegt Tom.


Tijdens de wedstrijd krijgen deelnemers twintig minuten de tijd om op muziek en met een zelfgemaakte videowall als achtergrond enkele modellen een nieuw kapsel te geven. "Het was vooral een erg leuke ervaring. Natuurlijk liepen er ook enkele dingen mis. Tijdens de repetitie werden de haren van twee modellen geknipt en pas enkele uren voor de show werd ons gezegd dat we niet mochten knippen. Op het laatste moment moest ik mijn choreografie aanpassen", vertelt Tom. "Dat heb ik zonder problemen gedaan, misschien wel door de ervaring die ik twintig jaar geleden opdeed."

Hollywood

Tom nam in het verleden regelmatig deel aan internationale wedstrijden. "De voorbije twintig jaar was ik vooral druk bezig in mijn kapperszaak. Verder zetel ik regelmatig in de jury van het Belgisch kampioenschap voor kappers. Maar na het avontuur in Sofia heb ik de smaak van de internationale kampioenschappen opnieuw te pakken. Na nieuwjaar ga ik alvast naar Hollywood om ideetjes op te doen." (KDBB)