Studenten houden lesmarathon van 24 uur

Enkele leerlingen en juf Ann Wesemael tijdens de 24-urenmarathon.
Foto Geert De Rycke Enkele leerlingen en juf Ann Wesemael tijdens de 24-urenmarathon.

Enkele leerlingen van de richting 'Logistiek helper' uit Zele hebben een lessenmarathon gehouden van 24 uur. Ze kregen 24 uur aan een stuk les afgewisseld met leuke opdrachten om zeker wakker te blijven. "Het initiatief kwam eigenlijk van de leerlingen zelf. Ze wilden dit doen om hun meerdaagse reis naar de Ardennen te kunnen financieren", aldus juf Ann Wesemael, die de hele 24 uur ook mee wakker zal blijven.


Tijdens de 24-urenmarathon kwamen de buren langs voor een hapje en een drankje en werden er ook auto's gewassen om geld in te zamelen. "Tussendoor krijgen ze natuurlijk ook de lessen die nodig zijn. Het is een proefproject dat we volgend jaar misschien willen herhalen met meerdere leerlingen en terwijl willen we ook een beetje de richting van Logistiek Helper aanprijzen, omdat er heel weinig leerlingen hier in doorstromen", klinkt het.


De leerlingen zelf zien het helemaal zitten. "Ik heb verschillende technieken gebruikt om me wakker te houden, maar had toch ook wel mijn pyjama mee", aldus Lamya Madouch. De 24 uren worden afgesloten vandaag om 08.00 uur 's morgens met een lekker ontbijt. (KBD)