Sint-Ludgeruskerk eerste keer opgenomen als trekpleister in parcours City Trail Walk & Run: “Unieke kans om gebouw te leren kennen”

De deelnemers van de Trail Run & Walk van Boksteam Zele krijgen zaterdag de kans om de Sint-Ludgeruskerk op een andere manier te ontdekken.
Geert De Rycke De deelnemers van de Trail Run & Walk van Boksteam Zele krijgen zaterdag de kans om de Sint-Ludgeruskerk op een andere manier te ontdekken.
In het centrum van Zele vindt zaterdag een nieuwe editie plaats van de City Trail Walk & Run van Boksteam Zele. De loop- of wandeltocht door en langs kenmerkende gebouwen heeft dit jaar een unieke passage door de prachtige Sint-Ludgeruskerk op de Markt. “Na een constructief overleg met het kerkbestuur kregen we groen licht”, zegt Francis De Donder, voorzitter van Boksteam Zele.

Voor Zelenaars die graag lopen of wandelen, is de Trail Walk & Run elk jaar een vaste afspraak op de agenda. Op het programma staan vertrouwde passages door blikvangers als het gemeentehuis, het oud postkantoor, Park Peeters of de terreinen van Eendracht Zele. Maar voor liefhebbers van religieus erfgoed wordt deze editie extra speciaal. Na overleg met het kerkbestuur slaagde Boksteam Zele erin om een passage door de Sint-Ludgeruskerk op de Markt op te nemen in het parcours.

“Uiteraard zullen er voldoende mensen aanwezig zijn in de kerk om alles in goede banen te leiden. Aan de ingang van de kerk zullen ook nadarhekkens opgesteld staan zodat alles duidelijk is voor de deelnemers. We zijn uiteraard zeer verheugd met dit nieuws”, zegt Francis De Donder, voorzitter van Boksteam Zele, die ook bekend is als Zeels schepen van Sport.

De Kolleblomme

Niet enkel de Sint-Ludgeruskerk is nieuw in het parcours, ook de passage door ontmoetingshuis De Kolleblomme vormt een primeur. Met het initiatief wil Boksteam Zele zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. “De run is meteen ook een gelegenheid om minder sportieve Zelenaars toch aan het sporten te krijgen”, licht De Donder toe.

Eerder raakte al bekend dat de opbrengst van de Trail & Walk Run dit jaar zal geschonken worden aan de palliatieve afdeling ‘De Haven’ van het AZ Sint-Blasius. “Ook Zelenaars worden er palliatief begeleid. Na twee jaar steun voor de Roparunteams kozen we met Boksteam Zele voor dit goed doel”, zegt De Donder.

De City Trail Walk & Run start zaterdag aan het Fonteinhof ter hoogte van het gemeentehuis vanaf 18 uur voor de wandelaars en om 19 uur voor de lopers. Er is telkens de keuze tussen afstand van 5 of 9 kilometer. Wie zich vooraf inschrijft, betaalt 7 euro. Aan de kassa ter plaatse betaal je 10 euro. Meer informatie via www.citytrailzele.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.